Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

wieża philips mcd183/12 klawisze na wieży nie reagują

Arti_xxw 03 Jan 2016 09:26 2967 5
    Arti_xxw
    Level 2  
    Witam
    Wieża philips mcd183/12 od pewnego sylwestra (chyba 2013) nie reaguje na przyciski - mogę ją obsługiwać wyłącznie z pilota, ale nie ma tam funkcji otwarcia kieszeni cd, więc mogę słuchać tylko tej jednej płyty.
    Próbowałem wg instrukcji, ale przycisk system menu na pilocie też nie reaguje.
    Wymiana korespondencji z internetowym serwisem philipsa nie przyniosła rezultatów.
    wszystkie złącza w środku podociskane, wyświetlacz na płytce na której znajdują się przyciski działa.
    Podejrzewam, że jest to jakaś blokada rodzicielska/sklepowa, ale nie wiem jak ją wyłączyć - a może to całkiem coś innego.
    Może ktoś ma pomysł - będę wdzięczny.
    tomavs
    Level 12  
    Witam.
    Mam ten sam problem. Może ktoś poradził sobie z tym?
    Krzysiek_1
    Level 19  
    może wystarczy przeczyścić taśmy łączące i ich gniazda
    lu-ki
    Level 1  
    Zwarta klawiatura lokalna - do wymiany któryś mikrowlacznik (prawdopodobnie przycisk "Power".
    raflo
    Level 13  
    Te wieże posiadają również blokadę rodzicielską ale nie wiem czy tyczy się tylko dvd. Ustawienie nowego pinu do blokady poprzez tradycyjny pin 1234.
    jedrek-N
    Level 1  
    lu-ki wrote:
    Zwarta klawiatura lokalna - do wymiany któryś mikrowlacznik (prawdopodobnie przycisk "Power".

Dziękuję bardzo. Bardzo trafna diagnoza. Wylutowałem wskazany mikroprzełącznik i wieżyczka ,,śmiga jak nowa"