Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Sklep HeluKabel
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Peugeot 307kombi 1.4 benzyna, po wymianie sprzegla nie slychac pompy

03 Sty 2016 14:49 654 11
  • Poziom 5  
    Witam,

    Mam problem z autem jak powyżej, po wymianie sprzęgła, auto odpala, ale nie działa pompa w ogóle jej ni słychać. Pompa jako taka jest sprawna, gdyż podłączona na krótko działa. Z góry dziękuję za wszystkie sugestie!
  • Sklep HeluKabel
  • Poziom 31  
    Przewód masowy do skrzyni dokręcony?
  • Sklep HeluKabel
  • Poziom 5  
    Dzięki za odp. Sprawdziłam i przewód masowy dokręcony. Jest jeszcze jedna rzecz, napięcie przy pompie jest o polowe mniejsze a z kolei przy alternatorze o połowe za duże...
  • Poziom 31  
    Jakie to napięcie za duże na alternatorze?
  • Poziom 5  
    napiecie 25,4Volta
  • Poziom 35  
    Bym rozumiał o połowę za duże to że masz tam 18V, a 25 to jest 2-krotnie większe.

    Akumulator na klemach ma 12V?
  • Poziom 5  
    Tak akumulator na klemach ma 12V
  • Poziom 17  
    Pewnie przy wyjmowaniu lub wkladaniu skrzyniu ktos uszkodzil mechanicznie czujnik predkosci silnika.
    Ale to tylko trop.
  • Poziom 5  
    Dziękuję za wszystkie podpowiedzi, niestety auta nadal nie udało sie uruchomić, jeżeli chodzi o czujnik prędkości silnika to był on wyjety podczas montowania skrzyni, tak wiec kompletnie nie mam pomysłu co jest nie tak...
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 28  
    benus88 napisał:
    auto odpala, ale nie działa pompa w ogóle jej ni słychać


    benus88 napisał:
    niestety auta nadal nie udało sie uruchomić,


    Zastanów się co piszesz. Poza tym jaka pompa??
  • Użytkownik usunął konto