Witajcie. Mam problem z bramą przesuwną Wiśniowski. Brama ma zamontowany sterownik ST-2 jak na zdjęciu. Sterownik reaguje na wyświetlaczu na rozkazy z pilota ale nie puszcza napięcia na uruchomienie silnika i nie otwiera i nie zamyka bramy. Po kolei w reakcji na naciskania pilota jest na wyświetlaczu "." "oP" i "cL"
Bezpiecznik nie wiem czy działa więc dałem 5A samochodowy.
Dla wyeliminowania ewentualnych problemów z fotokomórkami w bramie odłączyłem je i zmostkowałem na płytce piny 13 i 15 jak w instrukcji. Nic nie zmieniałem w oprogramowaniu bramy. Nie mam pomysłu co może powodować brak napięcia po naciśnięciu na pilocie otwierania/zamykania bramy na przewodach do silnika. Silnik wydaje się sprawny, po podłączeniu do osobno akumulatora 12v wydaje jakieś dźwięki. Proszę i dziękuję za sugestie.

Bezpiecznik nie wiem czy działa więc dałem 5A samochodowy.
Dla wyeliminowania ewentualnych problemów z fotokomórkami w bramie odłączyłem je i zmostkowałem na płytce piny 13 i 15 jak w instrukcji. Nic nie zmieniałem w oprogramowaniu bramy. Nie mam pomysłu co może powodować brak napięcia po naciśnięciu na pilocie otwierania/zamykania bramy na przewodach do silnika. Silnik wydaje się sprawny, po podłączeniu do osobno akumulatora 12v wydaje jakieś dźwięki. Proszę i dziękuję za sugestie.