Witam wszystkich. Chciałbym poprosić o uzyskanie pomocy w ustaleniu przyczyny "niedomagania" zmywarki. Otóż - od jakiegoś czasu wymieniona wyżej zmywareczka - mam wrażenie - nie domywała naczyń na górnej półce. Teraz sprawa wygląda tak , że nie pobiera zupełnie wody. Po załączeniu słychać wewnętrzną pracę ( przełączanie - jak w starym programatorze od pralki ) , jednak nie pobiera wody i po krótkim czasie pojawia się symbol kranika na wyświetlaczu. Dodatkowo - zauważyłem drżenie i buczenie zaworu aqa stop ( w miejscu podłączenia do źródła poboru wody ). Dodam , że wąż odpływowy jest drożny , sito wewnętrzne i sitko w zaworze doprowadzającym -czyste , brak jakichkolwiek oznak zabrudzenia , duża pompa z prawej strony - wirnik nie jest zablokowany. Najbardziej do myślenia daje mi ten drżący i grzejący się lekko, obudowany plastikiem - zawór tuż przy kranie. Mam też wrażenie , że dawniej - po załączeniu -słyszałem odgłos wylewanej wody z komory , czego teraz brakuje , no i czasami zdarza się nieprzyjemny zapach z wnętrza. Bardzo proszę o wskazówki.