KaW wrote: Najlepiej ocenić markę po zsumowaniu kosztów wymiany podstawowych detali jakie mogą się popsuć i ich obecności w serwisie.Na przykład koszt grzałek el. w piecyku, regulator temperatury itd.itp. Popytać u fachowców i serwisach czy są części do modelu który wybierzecie.I ustalić ile kosztują .
Nie zgodzę się z tym aby kupić jakiś sprzęt bo ma tanie części zamienne. Dlaczego? Amice poleca prawie każdy bo polskie ,bo tanie części. Co z mi z tego ,że tanie części skoro w większości modelach piekarnik nie równomiernie piecze, z jednej strony jest blade a z drugiej zjarane (nie jest to tylko mój wymysł ale doświadczenie osób ,które dużo czasu spędzają w kuchni i używają tego sprzętu).
Co ja bym wybrał - chyba każdy wie kto czyta forum- dla mnie w piekarnikach rządzi Electrolux - z tym że tylko modele produkowane w Niemczech- zakłady AEG.
Ciężko mi się wypowiedzieć jak sprawuję się kuchenki wolnostojące Electroluxa produkowane w Polsce ,nigdy ich nie użytkowałem ani też się zbytnio nie przyglądałem bliżej. Co do odprysków -to jest zwykłe niechlujstwo naszych pracowników ,szkoda że tak olewają temat. Należy jednak pamiętać ,że projekt w dalszym ciągu jest szwedzki a odpryśnięty lakier nie powinien mieć wpływu na jakość pieczenia etc.