Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Podnosnik dwukolumnowy zavagli santi z42 synchronizacja

wosda 06 Jan 2016 12:47 1689 4
    wosda
    Level 13  
    Witam mam niecodzienny problem podnośnik dwukolumnowy zavagli santi z42 napędzany dwoma silnikami 3 fazowymi synchronizowany za pomocą linki i krancowek. problem polega na tym ze po jednym podniesieniu i opuszczeniu samochodu kolumny które recznie zostały wyregulowane do rownego poziomu rozsynchronizuja się o okolo 5 cm. ( wrazenie jak gdyby jeden silnik szybciej się krecil). oddalem oba do regeneracji wrócili i problem dalej nie rozwiązany dalej jedno ramie podnośnika wyżej, dla pewności zamieniłem odwrotnie silniki i paski na kolumnach i nic nie pomoglo paski naciagniete szajby takie samy styczniki zamienione i ciagle lewa kolumna podnosi się szybciej i za każdym razem rozsynchronizuje podnośnik. Spotkał się ktoś z takim problemem?
    wosda
    Level 13  
    Nie wiem jak to sprawdzić, silniki jak zamienie jest tak samo a jak krece recznie śrubą ( za szajbe paska klinowego ) nie odczuwam różnicy w oporach pomiędzy kolumnami 2 tydzień walcze i nie mogę dac sobie rady:(
    manta
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Zmierz pobór prądu poszczególnych silników bez obciążenia. Synchronizacja za pomocą linek? Jakieś foto?
    wosda
    Level 13  
    To dobra myśl sprawdze jutro jaki będzie prąd płynący do silników. Synchronizacja na cienkiej lince która ma za zadanie wylaczyc wyprzedzajaca kolumnę jak przekroczy ok 5 cm i to wszystko diala ok tylko drazni ciagle szarpanie i przerywanie pracy jednej kolumny żeby druga ja mogla nadgonić:)