Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zakup agregatu prądotwórczego wiekszej mocy 40-50KW

aker11 07 Jan 2016 00:23 1515 6
    aker11
    Level 10  
    Witam wszystkich,
    Mam pytanie do Państwa zorientowanych w temacie więc laików proszę o ominięcie tematu.
    Musze zakupić agregat prądotwórczy i chodzi mi o poradę jakie firmy wybrać. Koniecznie chce uniknąć zakupu chińskich produkcji bo właśnie z tej przyczyny kupuję nową jednostkę prądotwórczą. Niestety po wpisaniu haseł typu "profesjonalnie" bądź "markowe", w wyszukiwarce pojawiają się firmy oferujące samą chińszczyznę, a co najgorsze jedna z nich u której kupiłem właśnie bubel. Od razu mogę ostrzec przed firmą GAPPA. Bubel jakich mało.
    Rozpatruje jednostki nowe lub mało używane ale oparte o silniki markowe i dobre prądnice. Urządzenie ma pracować tylko i wyłącznie w okresach braku zasilania,więc dość rzadko, przynajmniej dotychczasowo tak było. Nie będzie to praca ciągła tygodniami jak na wielkich budowach przemysłowych.
    Czekam na jakieś porady i z góry serdecznie dziękuje.
    SQ9MEM
    Level 29  
    Z własnego doświadczenia polecam FOGO (polskie, przy tej mocy silniki Mitsubishi, Iveco) lub SDMO (francuskie, przeważnie silniki VOLVO) z tym że na pewno tanie nie będą.
    aker11
    Level 10  
    Wiesz biorąc pod uwagę stratę w postaci zakupu agregatu chińskiego i pozorną oszczędność w momencie zakupu jaką wydawało mi się osiągnąłem teraz kupię tylko coś solidnego. Co tanie to i wiesz jakie, ja niestety musiałem przekonać się na własnej skórze.
    Dzieki za info, o takie właśnie porady mi chodzi, w takich formach tj o ich nazwach nie słyszałem wogóle bo nie miałem styczności.
    RabbitWroc
    Level 2  
    Z FOGO różnie bywa, są najtańsi jeśli chodzi o profesjonalne agregaty polecam skontaktować się z przedstawicielstwem firmy PRAMAC biuro mają we Wrocławiu, wyjściowa cena może być wyższa niż w FOGO ale jakość wykonania jest nieporównywalna i w przypadku akcesoriów jak dodatkowa listwa gniazd podgrzew silnika powiększony zbiornik w ramie są już tańsi. Na koniec najważniejsze serwis z tego co mi ludzie wspominali FOGO dość często ma klientów w nosie, uważają że są najtańsi w Polsce i nie potrzebują dbać o klientów bo ci sami się garną.
    aker11
    Level 10  
    Akurat mieszkam w Dębicy gdzie również znajduje się firma Pex-POOL Plus zajmująca się produkcją agregatów, ale niestety z opinii znajomych i kolegów pracujących w tej firmie wolę jej uniknąć mimo że jest na miejscu wraz z całym serwisem.
    Co do FAGO, skontaktowałem się już z nimi i od razu skierowano mnie do dilera w niedalekiej okolicy bo Mielcu czyli jakieś 40km od mojej lokalizacji. Oferują 5 letnia gwarancje np. na silnik Perkins z angielska prądnicą. W Dębicy za te samą cenę oferują mi Deutza ale chińskiego a za oryginał trzeba dopłacić 5000zł netto, prądnice włoskie. Wydaje mi się że to Fogo ma rzeczywiście dobre ceny. Spróbuję jutro w Pramac i zobaczę co oni mają do zaoferowania.
    RabbitWroc
    Level 2  
    Jeśli chodzi o gwarancję FOGO to radzę poczytać ją dokładnie, w skrócie 5 lat jest na ramę, silnik i prądnica nie są objęte gwarancją jako elementy zużywające się :) Firma PEX-Pol nic nie produkuje żółte agregaty są firmy kipor zielone firmy Pramac czarne FOGO. Prawdą jest, że mają duże rabaty u producentów, po zakupie na sklep zrywają etykiety i naklejają swoje że to niby ich sprzęt. Jak ktoś zauważył najlepsze prądnice są z Włoch firma Pramac również, FOGO nie zawsze używa Włoskich prądnic czasem Sincro i jakieś inne wynalazki niby tak samo dobre.