Wita. Oddałem wczoraj auto do mechanika (seat Leon 2 1,9 TDI ) na wymianę tarcz, klocków, , świec żarowych , płynu hamulcowego , mostka świec ponieważ jest uszkodzone jedno gniazdo .Mechanik wymienił klocki tarcze świece oraz płyn hamulcowy ale mostka świec nie ponieważ powiedział żebym jechał do elektromechanika. Po dojechaniu do sklepu zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu silnika wyskoczyła żółta kontrolka wspomagania kierownicy, która nie zgasła. Podjechałem do mechanika , który usunął błąd i powiedział ze wszystko powinno być ok. Kontrolka znikła. dojechałem do domu i po zgaszeniu silnika i wyłączeniu świateł zauważyłem że świeci się prawe światło postojowe ( nigdy po zgaszeniu silnika i świateł nie paliły mi się światła) . Odpaliłem ponownie silnik i znowu wyskoczyła żółta kontrolka wspomagania. Podłączyłem VCDS który odczytał błąd 00573 - Steering Torque Sensor (G269): Implausible Signal. Błąd skasowałem i postanowiłem się przejechać. Gdy wróciłem kontrolka się nie paliła. Zgasiłem silnik i ponownie go odpaliłem i znowu wyskoczył ten sam błąd. Sprawdziłem bezpieczniki, odpiąłem akumulator ale nic nie pomogło. Wspomaganie działa ale bład cały czas wyskakuje