Bardzo proszę o ustalenie (celem udzielenia sensownej odpowiedzi) jakie analogowe sygnały?
Czy chodzi o sygnały audio - częstotliwości akustyczne itd. - jeśli tak, to na jakich poziomach - zasilanie głośnika, czy sygnał z mikrofonu?
Czy chodzi o sygnały CB radio? - to także przebiegi analogowe... W dodatku mogą być na poziomie anteny odbiorczej lub nadawczej...
Czy chodzi o sygnały wizyjne (kamera cofania) - też sygnał analogowy...
Czy chodzi o sygnały z przyrządów pomiarowych zainstalowanych w aucie (np. termometr też oddaje sygnał analogowy...
Wszystkie różnią się "tyko" zakresem częstotliwości, kształtem przebiegu i poziomem sygnału.
A to zaledwie początek góry lodowej.
Następne pytanie - co Kolega rozumie jako transmisję? Kabel - jeśli tak, to jaki - ekranowany, skrętka, linia długa?
A może bezprzewodowo - także transmisje analogowe w samochodach są realizowane (choćby kamera cofania generuje sygnał bluetooth odbierany na ekranie komórki...)
Żeby uświadomić Koledze, jak bardzo niemożliwe jest udzielenie odpowiedzi na tak nieprecyzyjne pytanie, napiszę o mojej przygodzie z CB radiem i nawigacją.
Jako szczęśliwy nabywca obu urządzeń oraz auta stwierdziłem, że nawigacja generuje zakłócenia pogarszające realnie zasięg CB. Nie da się obu używać... Bawiłem się z różnymi filtrami fabrycznymi i swoimi - z marnym efektem. Skończyło się na wymianie nawigacji na inny model...
Czekam z zaciekawieniem na konkrety!
Dodano po 20 [minuty]:
Aha, jeszcze jeden ważny szczegół. Jaki pojazd, bo nie ma i być nie może recept uniwersalnych. Diesel? Benzyna? Ciężarówka? Osobowy? Autobus? Jaka produkcja - choćby rocznikowo czy - technicznie raczej bliżej Żuka, czy raczej BMW FX3?