Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[ASUS ZenFone5] Wymiana wyświetlacza [

quest-88 10 Jan 2016 14:25 699 1
    quest-88
    Level 2  
    Cześć

1. Po wyciągnięciu pękniętego wyświetlacza, w ramce telefonu widać gąbczastą warstwę starego kleju. W wersji producenckiej klej był zastosowany na górze, dole oraz w bocznych szczelinach. Szukałem takiego samego kleju (sklepy papiernicze oraz punkty GSM) i nigdzie go nie mogę dostać. Czy znacie produkt, który pozostawia taki sam efekt? Klej ten jest na tyle mocny, aby coś skleić oraz na tyle elastyczny, aby wyciągnąć panel LCD bez jego połamania.

Rozważam też zastosowanie kropelki. Jednakże, aby nie skleić panelu LCD z plastikową ramką (to zabezpieczenie na poczet ewentualnych napraw w przyszłości), myślę o wylaniu go już na starą warstwę tego gąbczastego kleju. Czy ma to sens?

2. Drugie pytanie. Podłączyłem w celach testowych ten nowy panel. Raz wszystko było ok, a za innym razem miałem na ekranie białą poświatę w formie zaokrąglonego prostokąta. Obraz w centrum był poprawny, a na krawędziach jaśniejszy. Co to jest i jak to zwalczyć? Mam obawy czy to np. nie usterka wyświetlacza, która może się losowo objawiać. Chciałbym to rozwikłać, zanim przykleję panel kropelką do ramki. :)
    elektryk112
    Level 27  
    Numer aukcji 5735974127 na znanym portalu.