Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wykrywacz metalu do 400zł

ravko4 10 Jan 2016 18:49 1944 2
    ravko4
    Level 9  
    Witam . Ostatnio poszukuję wykrywacza metali do 400zł na początek . Chciałbym jakiś nabyć do wiosny tylko kompletnie sie na tym nie znam. Proszę o jakieś modele warte kupienia lub opinię na ich temat które są lepsze i których unikać. Chciałbym chodzić po rozległych polach które są w mojej okolicy i szukać skarbów(monet). Chciałbym kupić jakis właśnie taki tańszy zeby sprawdzić czy mnie to zainteresuje bo jak wydam 1000zł i nie bedzie mi sie chcialo szukać to zmarnuje pieniądze .

Zastanawiam się nad http://allegro.pl/polski-wykrywacz-metali-pulsar-iv-gwarancja-3-l-i5911806729.html
    LightOfWinter
    Level 35  
    Witam

Wykrywacz z linka który podałeś to zwykły wykrywacz impulsowy. Moim zdaniem nie warto płacić za niego tej ceny. Zwłaszcza że nikt go potem od Ciebie nie odkupi za takie pieniądze.

Jeśli chcesz najtańszy wykrywacz impulsowy to proponuje poskładać Jabel PI lub kupić np na tej aukcji gotowy:
    pi-jabel-zmontowany
    Parametry będzie miał identyczne z tym o który pytałeś a jest sporo tańszy.

Polecam natomiast zakupić GARRETT AC 150 lub 250. Są to wykrywacze dobre z dyskryminacją metalu - nie będziesz musiał kopać każdego kapsla lub gwoździa. Wersja 250 ma już pin-pointer czyli namierzanie znaleziska.
    Dodatkowo łatwo je sprzedać z minimalną stratą bo są bardzo popularne - w żargonie "kanarek".

Poniżej przykładowa aukcja:
    garrett-ac-150
    Wojte1199
    Level 19  
    @ravko4 Jak wyżej sprzętem z twojego linku tylko się zniechęcisz. Nie widzę w twoim przypadku innego wyjścia jak ACE150. Fakt trochę droższy ale to już sprzęt wart swojej ceny Miałem 2 mam w pogotowiu 250 i na pewno się jej nie pozbędę