Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nokia lumia 535 dual sim - Jak skonfigurować mms-a

DamianRTV 11 Jan 2016 14:17 3840 5
    DamianRTV
    Level 27  
    Witam, jeżeli zły dział proszę o przeniesienie, ponieważ nie bardzo wiem też jak nazwać problem.

Dostaliśmy na święta taki telefon, jesteśmy w sieci play, ale telefon nie był kupowany u nich, telefon jest na kartę i nie rejestrowaliśmy tej karty, bo wcześniejszy numer był rejestrowany i nie doładowaliśmy konta i numer przepał i teraz nie chcemy im dawać znów naszych danych, teraz gość w play twierdzi, że musimy z nimi jakąś umowę spisać by uaktywnić mmsa bona ekranie wyświetla że skonfiguruj multimedia ( brak multimediów, sprawdź połączenie sieciowe)
    Jeszcze gość twierdzi, żeby był internet na telefonie nawet z mojego routera jak mam w domu też trzeba się u nich zapisać - chore !
    Teraz internet mamy na telefonie bo jest to jak urządzenie jak laptop czy co inne po wifi u mnie w domu.

Nie możemy dostawać mm-sów ani ich wysyłać, chciałem wysłać do kogoś zdjęcia zrobione i nie można, tylko po blutucie można.
    Kazał nam wysłać smsa na podobno konfiguracyjnego o treści P4 na 4444 i nie dało to żądanego efektu miał przyjść jakiś plik konfiguracyjny ale nawet nie dało się tej wiadomości wysłać do nich, smsy normalnie na inne nr, dochodzą.

Serdecznie proszę o zrozumiałość jestem w tym temacie kompletnie zielony.
  • Helpful post
    venummasa
    Level 19  
    Aby działały mmsy musi być włączona transmisja danych (internet) to podstawa
    Ustawienia często ustawiają się automatycznie jeśli nie to trzeba ręcznie wpisać konfigurację z play.
    Jak dalej nie działa to najlepiej zrobić reset do ustawień fabrycznych (tracą się dane z telefonu) i zacząć konfigurację od nowa.
    DamianRTV
    Level 27  
    Ok. zaraz to zrobię, bo internet mam domowy z mojego routera, a chcieli mnie naciągnąć na od nich internet. Zaraz napiszę jak dalej sprawa się ma.
    tino2003
    Admin of GSM Group
    DamianRTV wrote:
    Ok. zaraz to zrobię, bo internet mam domowy z mojego routera

Poprzez wifi nie wyślesz ani nie odbierzesz mms gdyż do tego potrzebna jest właśnie transmisja danych. Sms konfiguracyjny przychodzi zazwyczaj po włożeniu nowej karty sim do telefonu i wystarczy zatwierdzić konfigurację. Jeżeli konsultant mówi o jakichś danych które są wymagane to chyba się nie wyspał lub powinien zmienić pracę.
    DamianRTV
    Level 27  
    Ustawiałem internet z mojego routera i internet na lumi był, potem poszperałem coś w ustawieniach właśnie od transmisji danych, w tym że telefonie, potem zrobiłem aktualizacje telefonu, łączył się z internetem ale moim nie od nich play. Telefon odbiera mm-sy i jesteśmy zadowoleni, dziękuję za poświęcony mi czas, ale gość w play chciałem mnie naciągnąć na ich internet - i to miała być pomoc he he :)