Mam prośbę może ktoś kto zna się na tych lampach ulicznych ip65 led gdzie mogę zastosowac i jak ją podłączyć. Na tabliczce znamionowej ma 100 V-230V 70w.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereautoas wrote:i ochronny przymocowany do metalowych elementów lampy...
15kVmaciej wrote:wątek dotyczy konkretnej oprawy a nie wszystkich jakichś tam opraw
15kVmaciej wrote:Założę się o 500 punktów że ta lampa nie jest w drugiej klasie
15kVmaciej wrote:Poza tym dioda w takich lampach jest na aluminiowym radiatorze
15kVmaciej wrote:No i gdzie te punkty...?
autoas wrote:http://www.oswietlenieledami.pl/var/userfiles/Instrukcja EkoRoad.pdf
autoas wrote:Rozmawiamy o bezpieczeństwie, ochronny ma być!!!.....uważasz, że nie?
autoas wrote:Kol. kozi966 nie źle wszystko motasz....![]()
Zarzucasz mi, że "wprowadzam" przewód ochronny do zasilania lampy zewnętrznej...
Stopień "IP" lampy nie jest klasą ochronności w sensie I lub II klasy i nie spotkałem się aby zewnętrzne urządzenia miały klasę drugą (te dwa kwadraciki) aby można prowadzić dwie żyły...
autoas wrote:No, przewodem trzy-żyłowym: faza, zero i ochronny przymocowany do metalowych elementów lampy...
Quote:Ale expertem nie jestem...
kozi966 wrote:Gdzie jest ta rozmowa o IP?
kozi966 wrote:I tak, są lampy LED w wykonaniu II klasy ochronności dla oświetlenia ulicznego.
autoas wrote:podłączenie lampy ulicznej bez PE to w chwili porażenia prokurator i warto sobie zrobić ubezpieczenie OC od "paskudnie" wykonanej roboty..
autoas wrote:No przecież w temacie!!!!
autoas wrote:I nie wiem po co wprowadzasz zamęt i namawiasz do popełnienie bardzo groźnego błędu w tak prostym temacie....