Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zetor 16245 - Potrzebny schemat instalacji elektrycznej

adam_sil 14 Jan 2016 00:38 12171 9
    adam_sil
    Level 20  
    Witam
    Dostaliśmy dzisiaj ten ciągnik ze spaloną instalacją elektryczną. Chcąc zaoszczędzić czas przy odbudowie instalacji przydałby się nam schemat. Może ktoś z was ma lub wie skąd pobrać ? Dane ciągnika:
    adam_sil
    Level 20  
    Witam ponownie. Może chociaż ktoś wie gdzie który przewód pod jaki bezpiecznik ma przyjść ?
    adam_sil
    Level 20  
    ... ale to wydarłeś z tego Internetu :D. Tyle nam chyba wystarczy. Jesteś wielki.

Dzięki bardzo
    Pozdrawiam
    adam_sil
    Level 20  
    Witam
    Więc zrobiliśmy instalację od nowa bo za dużo zamieszania było z tą poprzednią. Okazało się, że połowa kabli pod deską była zbędna. Przyszedł nowy przerywacz kierunkowskazów, alternator z wewnętrznym regulatorem, halogeny LED, dodatkowe przekaźniki. Mam pytanie o obwody, które powinny mieć zasilanie po włączeniu głównego włącznika prądu.
    Według mnie to powinien być obwód hamulca, światła awaryjne. Mogą tez być halogeny ale nie koniecznie. Czy może jest na to jakiś przepis ?
    adam_sil
    Level 20  
    nie wiem dlaczego ale ten ma tylko jeden choć dwa zbiorniki. Na razie nie jest podłączony bo czekamy na nowy, w starym rozleciał się druciany rezystor
    adam_sil
    Level 20  
    Witam. Zetor zrobiony, można to wszystko ogarnąć bez schematu i - o dziwo - jest mniej kabli. Dzięki przekaźnikom ciągnik ma lepsze światła. Na światła i stop w przyczepie też dodaliśmy przekaźniki. Została do zrobienia jeszcze góra pod sufitem ( spalony silnik wentylatora, stare przekaźniki itp.) ale to następnym razem.

Temat zamykam i pozdrawiam