Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota Yaris I 1,3 zegary świecą się cały czas

dextersss 14 Jan 2016 10:51 3021 5
    dextersss
    Level 2  
    Witam Mam problem z Yarisem Verso 1,3. Nagle po wyłączeniu auta i wyjeciu kluczyka kontrolki i zegary nie zgasły. Chodzi nadal tez wiatrak ogrzewania jak sie ggo wlaczy i swiatła wsteczne jak zostawi sie na biegu wstecznym./ Skutkuje tylko odłączenie akumulatora. Co robić czy ktoś miał taki przypadek? Podobno jest jakieś zwarcie. stacyjka była odłączana cala i nadal świeci. komputer nic nie wskazuje. Pomocy
  • Helpful post
    evomarcin555
    Level 10  
    Otwórz maskę i posprawdzaj wszystkie połaczenia typu masa -auto, maska -skrzynka przekazników-bezpieczników, sprawdz tez połaczenia w skrzynce nad pedałami po lewej stronie, czy przewody zasilajace poskrecane, luzy, wtyczki, jak to nie pomoże szukaj w stacyjce ( z tyłu stacyjki jest kostka ) posprawdzaj na których przewodach po wyjeciu kluczyka masz prąd
    dextersss
    Level 2  
    evomarcin555 wrote:
    Otwórz maskę i posprawdzaj wszystkie połaczenia typu masa -auto, maska -skrzynka przekazników-bezpieczników, sprawdz tez połaczenia w skrzynce nad pedałami po lewej stronie, czy przewody zasilajace poskrecane, luzy, wtyczki, jak to nie pomoże szukaj w stacyjce ( z tyłu stacyjki jest kostka ) posprawdzaj na których przewodach po wyjeciu kluczyka masz prąd

Dzieki. Tak juz sprawdzalem stacyjke, odlaczalem wszystkie kostki od stacyjki i nadal swieci. bede musial sprawdzac ta mase , gdzies jest zwarcie zapewne, ale nie wiem gdzie. znajomy lakiernik niczego sie nie doszukal. a elektrycy wiadomo chca aby auto zostawic.
    evomarcin555
    Level 10  
    Pisałem o masach bo miałem wlasnie taką sytuacje w yarisie. po wyciagbnieciu kluczyka w aucie klienta palił sie licznik,cała choinka kontrolek, podswietlenie panelu i chyba swiatełka w srodku migały.winna była masa w skrzynce bezp.przekaz, pod masą . była luzna.miłego grzebania
    dextersss
    Level 2  
    Okazało się że to wina światełek w podsufitce. Odłączyłem światełka i wszystko się naprawiło. Bezpieczniki sa dobre. Przeżyje bez tych światełek bo nie chce mi sie tego rozbierac. Dzieki.
    8michal7
    Level 9  
    Witam. Temat stary i mam taki san problem. Zrobiłem wszystko co tu napisane i objaw nawet pasuje, bo światła wewnętrzne nie działają odlaczylem kostki i nie pomoglo, tylo klema gasi zaplon,