Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

IBM t40 - błąd po instalacji VMWare 5.5

14 Sty 2016 11:54 720 2
  • Poziom 23  
    Witam wszystkich.
    Po zainstalowaniu i przy próbie uruchomienia programu występuje następujący błąd.
    Raczej przyczynę znam bo po kupnie laptopu zmieniłem nazwę komputera i rejestrację.Była na "Dominik" jest na "piotr" i musiałem coś jeszcze pominąć skoro taak się dzieje.Próbowałem w dokument and setting zmienić nazwę Dominik na piotr ale się nie da.Ogólnie to namieszałem i nie bardzo wiem jak to wyprostować.Gdzie powinienem jeszcze zmienić wpis na piotr bo po błędzie to raczej tu jest problem. IBM t40 - błąd po instalacji VMWare 5.5
    Z góry dziękuję za pomoc.

    Dodam tylko że system to Xp i program który chcę uruchomić na wirtualnym dysku prosi o nazwę komputera a ta nie może być dłuższa jak 6 znaków więc powrót do starej nazwy nic nie da.

    Chyba nic nie wykombinuję i raczej trzeba postawić system od nowa żeby mieć spokój na przyszłość.Mam takie pytanie odnośnie legalizacji systemu.Laptop posiada naklejkę licencyjną windows xp pro ale wgrany jest xp home.Brak partycji recorvery.Jak zalegalizować system,bo klucz posiadam do legalnego windowsa?
  • Poziom 23  
    Witam.
    Żeby zakończyć temat to zainstalowanie systemu od nowa rozwiązało problem.
    Co do samego VMWare to gdyby ktoś po nieudanej instalacji chciał go ponownie zainstalować to po odinstalowaniu należy część rzeczy usunąć ręcznie.W linku jest opisane jakie pliki i gdzie się znajdują dla której wersji
    http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/s...?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1308