Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

citroen jumper 2.2 hdi 2007 - brak światła

angelusik_22 16 Jan 2016 11:57 4017 6
Relpol
    angelusik_22
    Level 11  
    Witam nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie czemu nie pali mi się w jumperze prawa tylna lampa ( cała ani pozycja, stop itp).
    Bezpieczniki sprawdzone wszystkie są już ok. Na lampach nie ma napięcia, na pozycji jest tylko niby ok. 8 V. reszta zero. Na kostce (od stopniem od strony pasażera) sprawdzałem napięcie i tęż jest jak z tyłu. (jednak nie wiem czy na pewno dobrze zmierzyłem)
    Dodam że nie pali się też światło na pace (jest to wersja jumpera 3 osobowa z dużą paką)
    Proszę o pomoc bo nie mam już pomysłu dlaczego tak się stało.
  • Relpol
    fuelinyourblood
    Level 35  
    Zacznij od prostych spraw jak bezpieczniki i przekazniki. Musisz sprawdzic wiazke i połączenia.

Bardziej zaawansowane auta maja tzw " kontroler zarówek" Zarówka musi byc sprawna, inaczej modul nie wysle napiecia do nich.

Kolejne pytanie czy masz hak ? Moze jego instalacja robi problemy?
  • Relpol
    kamo502
    Level 20  
    Żadna nie świeci? Stop, pozycja, kierunkowskaz (awaryjne)
    Jak wygląda wkład lampy.

Sprawdź czy jest masa
    angelusik_22
    Level 11  
    tak żadna nie świeci sprawdzę później i napisze co i jak.

Dodano po 39 [minuty]:

mam pytanie czy przekaźnik może nie przekazywać na jedną lampę ?? Na razie zlokalizowałem że styki od lampy nie przepuszczają napięcia. Jednak nie wierzę że to tylko ten problem.
    damian475
    Level 17  
    Kolego jak otworzysz drzwi chyba pasażera i masz próg, zdejmij plastikowa osłone, pod nią jest główna wiązka na pakę a tam lubi zbierać sie woda. Warto spr lewa i prawa stronę bo teraz nie pamiętam dokładnie które przewody jak idą.
    angelusik_22
    Level 11  
    wiem znalazłem tą wiązkę te kable które były już sparciałe to uciąłem i zrobiłem poza kostką jednak jest wina też lampy jak zrobię lampę na samych kabelkach to napiszę czy to już wszystkie usterki.
    angelusik_22
    Level 11  
    okazało się że lampa nie przewodzi prądu dalej