Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Conrad WS-WN518 - Po aktualizacji nie można na niego wejść.

cichy lis 16 Jan 2016 17:12 690 6
    cichy lis
    Level 28  
    Witam,
    urządzenie działało dobrze- coś mnie podkusiło by zrobić aktualizacje.
    Po aktualizacji ze strony producenta urządzenie włącza się - emituje SSID.
    Niestety po połączeniu nie można wejść na stronę konfiguracji- ani po WiFi ani po LAN.
    Hard reset wykonany.
    Np po połączeniu np 2x laptop - laptopy się widza- przydziela im adresy.
    Można to jakoś wrócić ?
  • Helpful post
    lukaswit
    Level 11  
    Komputery nie mają przypisanych prawdiłowych adresów IP gdyz serwer DHCP widocznie jest domyślnie wyłączony. To co widzisz to są automatyczne adresy prywatne (zaczynają sie od 169). Musisz ustawić na komputerze IP ręcznie np 192.168.10.101 i wtedy będziesz miał dostęp przez przeglądarkę do urządzenia.
    cichy lis
    Level 28  
    Jak wpisać bramkę domyślną ? bo bez tego nie działa.
    lukaswit
    Level 11  
    Żeby była komunikacja w tej samej sieci brama nie jest potrzebna. Spróbuj jeszcze zalogować się na adres 192.168.10.1.
    cichy lis
    Level 28  
    Niestety nie poszło ;/
    Szukam oryginalnego wsadu do niego- coś jest jednak nie tak- znalazłem na stronie spakowany plik 518W2-B po rozpakowaniu znalazłem w nim takie cacka.
    Conrad WS-WN518 - Po aktualizacji nie można na niego wejść.

Domyślne ustawienia- tzn pin, adres logowania siedzą w EEprom-ie czy są gdzieś na sztywno wpisane ? Bo jak bym zgrał z drugiego urządzenia to będę miał dwa identyko ? :)
    lukaswit
    Level 11  
    Miałem switcha Planet 2620CS który miał przerwę podczas upgradu i chciałem wgrać wsad z pliku bin który podawało się przy aktualizacji przy www i niestety nie zadziałało. Serwis producenta twierdził że program aktualizujący nie kopiuje tego 1:1 tylko robi jakieś manewry dodatkowo. Akurat miałem switcha drugiego a pamięć była wymienna w plcc32 i jak się przekładało to działało, MAC adresy były indywidualne,
    cichy lis
    Level 28  
    To do dzieła :)
    Dzięki :)

Dodano po 4 [godziny] 51 [minuty]:

Zdobyłem wsad- działa.
    Skonfigurowałem go jak był- nie sprawdzałem co się działo z pinem.
    Chyba do zamknięcia.
    Pozdrawiam i dzięki lukaswit.