Witam
Mam problem z zaprogramowanie pilota do tego alarmu.
Próbowałem metodą z forum:Wejście w tryb programowania funkcji i programowania pilotów
1. Włączyć zapłon
2. Rozbroić (wyłączyć) funkcję DFBS.
3. Trzymając ukryty wyłącznik nacisnąć 5 razy przycisk UNLOCK na pilocie.
4a. Dioda LED mignie 1 raz – wcisnąć przycisk UNLOCK na pilocie ponownie, co spowoduje wejście w tryb
programowania funkcji - programatorem systemów QY- potwierdzone 1 sygnałem dźwiękowym syreny .
4b. Dioda LED mignie 2 raz - wcisnąć przycisk UNLOCK na pilocie ponownie, co spowoduje wejście w tryb
programowania pilotów lub bezobsługowych pilotów funkcji DFBS*.
5.Wejście w tryb programowania jest potwierdzone 1 sygnałem mini głośniczka.
Niestety dioda się nie zaświeca, syrena nie "pika" a sprawna jest.
Zadam pytanie klucz:
Czy ukrytym przyciskiem jest switch w świecącej diodzie alarmu?
Problemów przysparza mi również pkt.2 gdyż instrukcja mówi:
W momencie kiedy dioda LED świeci na stałe sygnalizując uzbrojenie DFBS wprowadzić kod PIN przyciskiem autoryzacji........
Dioda w moim przypadku nie zaświeca się na stałe w żadnej z opcji.
Chciałbym Wam podać symbol z centrali ale zamontowana jest po lewej stronie od radia i nie wiem jak z stamtąd wydostać.
Pozdrawiam
Mam problem z zaprogramowanie pilota do tego alarmu.
Próbowałem metodą z forum:Wejście w tryb programowania funkcji i programowania pilotów
1. Włączyć zapłon
2. Rozbroić (wyłączyć) funkcję DFBS.
3. Trzymając ukryty wyłącznik nacisnąć 5 razy przycisk UNLOCK na pilocie.
4a. Dioda LED mignie 1 raz – wcisnąć przycisk UNLOCK na pilocie ponownie, co spowoduje wejście w tryb
programowania funkcji - programatorem systemów QY- potwierdzone 1 sygnałem dźwiękowym syreny .
4b. Dioda LED mignie 2 raz - wcisnąć przycisk UNLOCK na pilocie ponownie, co spowoduje wejście w tryb
programowania pilotów lub bezobsługowych pilotów funkcji DFBS*.
5.Wejście w tryb programowania jest potwierdzone 1 sygnałem mini głośniczka.
Niestety dioda się nie zaświeca, syrena nie "pika" a sprawna jest.
Zadam pytanie klucz:
Czy ukrytym przyciskiem jest switch w świecącej diodzie alarmu?
Problemów przysparza mi również pkt.2 gdyż instrukcja mówi:
W momencie kiedy dioda LED świeci na stałe sygnalizując uzbrojenie DFBS wprowadzić kod PIN przyciskiem autoryzacji........
Dioda w moim przypadku nie zaświeca się na stałe w żadnej z opcji.
Chciałbym Wam podać symbol z centrali ale zamontowana jest po lewej stronie od radia i nie wiem jak z stamtąd wydostać.
Pozdrawiam