Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Peugeot 207 1.4 16v - Nie odpala, błędy szyny can hs i inne

thomas_crx 19 Sty 2016 21:18 2328 11
  • #1 19 Sty 2016 21:18
    thomas_crx
    Poziom 9  

    Jak w temacie
    Błędy zczytane CDIF/2

    BSI :

    U340A - Usterka poziomu czujnika oleju
    U34C3 - Sygnał czujnika poziomy płynu hamulcowego
    U3012 - BSI nie odpowiada w sieci CAN HS (miedzysystemowej)
    U3015 - Brak komunikacji ze sterownikiem silnika
    U3047 - brak info
    C3173 - brak info

    Konsola wskaźników :

    C3155 - brak info
    C3173 - brak info
    C3150 - błędna informacja o prędkości pojazdu
    C3151 - brak info

    Wspomaganie kierownicy :

    U1108 - brak komunikacji ze sterownikiem silnika
    U1308 - brak info

    sterownik silnika i abs/esp niestety nie łączy się.

    Auto stało 2 lata, po tym czasie odpalono i pojawiły się błędy na zegarach :
    kontrolka ładowania, abs, wspomaganie, stop itp. Po godzinie auto nie odpaliło już, wiec spróbowaliśmy na zapych i odpaliło bez problemu. Po godzinie zero reakcji i po podpięciu pod komputer jest masa błedów.Sprawdzałem CDIF/2 i w BSI zasilanie pokazuje 0.2v, powyciagałem skrzynkę z bezpiecznikami spod maski na zewnątrz i ze schowka, wszystko wygląda na nowe, nie ma śladu korozji. Czy jest ktoś w stanie mi z tym pomóc ewentualnie naprowadzić?

    0 11
  • #2 20 Sty 2016 14:42
    chojinka
    Poziom 27  

    sprawdź masy, kable czy myszy nie pogryzły, akumulator w jakim stanie? auto suche? kable też? na komputer nic nie kapie z podszybia?olej wymieniony?

    0
  • #3 20 Sty 2016 20:04
    thomas_crx
    Poziom 9  

    Sprawdzałem wtyczka ABS suchutka zdrowa, wiązka przy ecu tak samo, obie skrzynki z bezpiecznikami obudowy ściągnełem i nie ma śladu śniedzi, na przewodzie od alternatora była - wyczyszczona, na rozruszniku jest trochę nie miałem czasu jeszcze wyczyścić, obstawiam pompę ABSu komunikacji nie ma z nią a z tego co czytałem to musi działać żeby auto odpaliło ze względu na szynę can... ale nie chce pół auta rozbierać dopóki nie będę mieć 100% pewności gdzie co szukać, czy robić, nie ukrywam ,że na chwile obecna jestem w czarnej d....

    0
  • #4 20 Sty 2016 21:09
    marcin_70
    Poziom 21  

    Najpierw zasilania i masy na ECU i ABS i ciągłość skrętek..

    0
  • #5 20 Sty 2016 22:18
    thomas_crx
    Poziom 9  

    marcin_70 napisał:
    Najpierw zasilania i masy na ECU i ABS i ciągłość skrętek..


    Masz kolego jakies schematy ?

    0
  • #6 21 Sty 2016 08:22
    chojinka
    Poziom 27  

    akumulator stary czy był wymieniony? trzyma napięcia? Robiłeś reset bsi?

    1
  • #7 21 Sty 2016 09:00
    marcin_70
    Poziom 21  

    thomas_crx napisał:
    Masz kolego jakies schematy ?

    Napisz jaki sterownik siedzi...

    0
  • #8 21 Sty 2016 10:36
    766630
    Użytkownik usunął konto  
  • #9 21 Sty 2016 13:05
    thomas_crx
    Poziom 9  

    Dziękuje za zainteresowanie w temacie.

    Sterownik SAGEM J34P

    Akumulator był podmieniony na nowy i dalej to samo.

    Głupie pytanie ale ciągle się uczę, test BSI na zasadzie czy załącza poszczególne urządzenia/komponenty ? jak wchodzę w BSI to pokazuje mi zasilanie 0.2 Volt, ale jak przekręcam stacyjkę do rozruchu to przekaźnik klika od rozrusznika.

    Powiedzcie mi Panowie jak wygląda sprawa z komunikacją can? powinna być ciągłość żeby odpalił? Bo ABS i sterownik silnika nie reaguje, wcześniej wspomaganie ale już da się połączyć.

    0
  • #10 21 Sty 2016 13:23
    766630
    Użytkownik usunął konto  
  • #11 21 Sty 2016 14:18
    thomas_crx
    Poziom 9  

    georgesgr napisał:
    thomas_crx napisał:
    jak przekręcam stacyjkę do rozruchu to przekaźnik klika od rozrusznika.

    Wiec znajdz najpierw, gdzie "gubi" napiecie.


    Tak zrobię bo od siedzenia sam się naprawi :)

    0
  • #12 30 Mar 2016 13:20
    thomas_crx
    Poziom 9  

    temat zamykam,
    uwalony sterownik silnika i moduł kontroli nadwozia.
    po wymianie wszystko chodzi jak powinno

    0