Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ricoh MP-C2800 - Drukarka nie widzi toneru.

JohnCTN 20 Jan 2016 07:32 3453 2
    JohnCTN
    Level 17  
    Witam

Latem 2015 kupiłem na Allegro używaną drukarkę Ricoh MP-C2800.
    Wszystko było dobrze do czasu gdy pokazały nam się informacje o wymianie tonerów.

Kupiliśmy zamienniki i okazało się ze mamy z nimi problem, zamienniki raz działały i nagle pokazywało ze nie ma toneru lub od początku informowało ze tonery są puste.
    Tonery zareklamowałem i zamówiłem oryginalne tonery.
    Przyjechały oryginalne tonery. Czarny załapał od razu, a zloty nadal nie chce załapać. Dodam, ze tonery zamienniki wkładałem kilka razy, wstrząsałem nimi aż pewnie toner wszędzie się rozsypał bo było widać ze drukarka jest w tonerze.

Teraz nie wiem dlaczego Drukarka nie widzi tonera oryginalnego, co mogę zrobić, sprawdzić aby znaleźć usterkę. Może trzeba cos zresetować ?

pozdrawiam
    Passat B6
    Level 15  
    To nie problem tonerow ... zajezdziles pompki tonerow stad info o braku tonera. W gre wchodzi tylko wymiana uszkodzonych pompek. Jestem w 100 % pewny bo juz kilku klientow tak zaoszczedzilo na zamiennikach ktore zajechaly pompki. Suma sumarum czeka Cie wymiana pompki i jej cena to od 150 za uzywke do 300-@400 za nowa. + wymiana ale jak masz minimalna wiedze to sam wymienisz pompke.
    JohnCTN
    Level 17  
    no to chyba miałem szczęście bo nagle drukarka ruszyla... no i raczej pozostanę już przy oryginałach.

pozdrawiam