Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Outlook Express 6 - nie wysyła wiadomości e-mail

jacek700 25 Jan 2016 16:12 909 10
  • #1
    jacek700
    Level 7  
    Witam
    Szanowni Państwo mam problem mianowicie:
    Outlook Express 6 - nie wysyła wiadomości e-mail.

    Majac 3 emaile na jednym komputerze w outlook express 6 odbiera i wysyła wiadomości bez zastrzeżeń
    Dokładając każdy kolejny @ w outlook express 6 odbiera wiadomości ale NIE WYSYŁA.

    Nadmieniam, ze każdy @ ma takie same ustawienia.


    Dodatkowo próbowałem na tej samej sieci na innych komputerach i na innym komputerze kompletnie ani jeden @ nie chce ruszyć w sensie odbiera ale nie wysyła.

    Prosze o pomoc.

    Dziekuję.
  • #2
    Kolobos
    IT specialist
    OE6 ma juz 15lat, moze pomysl o zmianie programu na jakis wspolczesny?
  • #3
    jacek700
    Level 7  
    Witam,
    Dziekuje uprzejmie za porade, prosze o podpowiedź co należałoby uczynić by nie było ww. problemu.
    Pozdrawiam
  • #4
    arnoldk_20
    Level 35  
    A pojawia się jakiś numer błędu?
  • #5
    jacek700
    Level 7  
    Witam,
    Szanowny Panie nie.
    Pozdrawiam
  • #6
    marek003
    Level 40  
    To może nie być "problem" Outlooka tylko ustawień poczty na serwerze. Jesteś pewny że włączyłeś w ustawieniach poczty na serwerze np. onet (czy podobnym) opcję SMTP dla tych kont które się nie wysyłają.?

    Dodam że dziś coś w ogóle onet miał czkawkę z pocztą.
  • #7
    jacek700
    Level 7  
    Witam
    Sz.P. w pierwszym wątku wszytko opisałem (na samej górze). Każdy kolejny @ zostaje zablokowany?
    Każdy ma takie same ustawienia.
    Pozdrawiam
  • #8
    marek003
    Level 40  
    jacek700 wrote:
    w pierwszym wątku wszytko opisałem


    Opisałeś ale nie dokładnie - teraz mój wcześniejszy post przeczytaj ze zrozumieniem ...
    Spróbuj załapać o co pytam (taki niuans z ustawieniami).

    jacek700 wrote:
    Każdy ma takie same ustawienia.


    Ustawienia gdzie? w Outlook czy na serwerze który prowadzi twoją pocztę?

    Może inaczej zadam pytanie :
    Jeżeli z pierwszych trzech postów dobrze działających usuniesz jeden i na jego miejsce wpiszesz inny (z puli tych pozostałych "niedziałających") - czy wtedy na tym nowododanym "mailu" poczta dział prawidłowo (w obie strony)?
  • #10
    adamas_nt
    Moderator of Programming
    Outlook Express ma ograniczenia jeśli chodzi o rozmiar baz. Sprawdź, czy plik 'wysłane.dbx' (lub coś w tym stylu) nie zbliżył się do krytycznego rozmiaru 2GB.
    Lokalizację pliku sprawdzisz w Narzędzia>Konserwacja>Folder Magazynu.
  • #11
    jacek700
    Level 7  
    Witam,
    Sz.P. marek003
    "Jesteś pewny że włączyłeś w ustawieniach poczty na serwerze np. onet (czy podobnym) opcję SMTP dla tych kont które się nie wysyłają.? "
    Nic nie zmieniałem bezpośrednio logując się na wp.pl
    Gdzie to nalezy zmienić Panie marek003?
    Pozdrawiam

    Dodano po 1 [minuty]:

    Witam,
    Sz.P. rafi84 porty miały takie ustawienia, dziekuje.
    Pozdrawiam

    Dodano po 44 [sekundy]:

    Witam,
    Sz.P. adamas, nie ma 2GB
    Pozdrawiam

    Dodano po 28 [minuty]:

    Witam,
    Sz.P. marek003 dziękuje, miał Pan racje wystarczyło włączyć opcję SMTP bezpośrednio logując się na wp.pl
    Temat zakończony, funkcjonuje jak nalezy.
    Pozdrawiam

    Dodano po 16 [minuty]:

    Dziękuje Wszystkim za pomoc.