Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

mondeo mk2/1.8td - Mondeo mk2 1.8td pompa wtryskowa nie ciagnie paliwa

kalinski_r 29 Jan 2016 14:08 3180 4
    kalinski_r
    Level 12  
    Witam, mam problem z mondeo 1.8td na pompie lucasa. Kręci i ani śni zapalić. Nie szukam nieszczelności na odcinku zbiornik-pompa, ponieważ próbuję zmusić go aby zaciagnął ropę na krótko z baniaka. Wieszałem na silnikiem, podawałem z ziemi, ale nawet nie zachłysnął się paliwem z banki. Nie ciągnie nic. Zawór "stop" na pompie jest z immobiliserem. Blachy osłaniającej nie ma więc mam do niego dostęp. Jednak nie ruszałem go na razie ponieważ słyszę jego pracę przy załączeniu i wyłączeniu zapłonu. Rozrząd oczywiście nie zerwany, przy kręceniu wałem pompa się obraca. Myślałem też , że może pompa się ukręciła na wałku i sekcja wstępna ( łopatki ) nie kręcą. Zdjąłem więc dekielek i wszystko jest ok ( zdjęcie w załączniku ). Przy kręceniu wałem chodzi pompa wstępna. Więc co kurczaki jest nie tak, że nie chce nawet łyżeczki ropy podanej na krótko zaciągnąć?

mondeo mk2/1.8td - Mondeo mk2 1.8td pompa wtryskowa nie ciagnie paliwa
    andrzej20001
    Level 43  
    Gumka na zaworku stop
    dizba
    Level 32  
    Pompa podająca na zdjęciu jest zużyta.
    kalinski_r
    Level 12  
    Zaworek immo stop wykręciłem i wszystko jest ok ładnie się wysuwa i ładnie chowa.
    Czy zużycie pompy podającej w stopniu jak na moim zdjęciu jest wystarczające aby nie zaciągać paliwa? Przytykałem palca i podczas kręcenia ssania nie wyczułem.
    dizba
    Level 32  
    kalinski_r wrote:
    Przytykałem palca i podczas kręcenia ssania nie wyczułem.

Pompa powinna trafić na stół probierczy. Tak będziemy gdybali.