Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fotokomórka jak podłączyć

seba9191 30 Jan 2016 15:20 2376 6
Relpol
    seba9191
    Level 2  
    witam potrzebuję pomocy z podłączeniem takiej o to foto komórki, czy ktoś wie jak to zrobić?
    Fotokomórka jak podłączyć
  • Relpol
    Bzyk1976
    Level 8  
    Trochę więcej informacji, np do czego chcesz podłączyć ?
  • Relpol
    seba9191
    Level 2  
    chciałbym to podłączyć pod oświetlenie LED, niestety nie znalazłem schematu takich fotokomórek ponieważ maja aby po dwa wyjścia, a nie standardowo jedna dwa druga cztery.
    Bzyk1976
    Level 8  
    seba9191 wrote:
    chciałbym to podłączyć pod oświetlenie LED, niestety nie znalazłem schematu takich fotokomórek ponieważ maja aby po dwa wyjścia, a nie standardowo jedna dwa druga cztery.

Nie wiem czy coś ci to pomoże ale znalazłem następujące chematy z czego jeden jest ze strony elektroda.pl :)
    Fotokomórka jak podłączyć Fotokomórka jak podłączyć

Moderated By Dzimi:

Post zaniża poziom. Podajesz sposób podłączenia gdzie, w jakim urządzeniu? Regulamin pkt.3.1.17. Udzielam 14 dni odpoczynku od pisania na forum.

Freddy
    Level 43  
    Bzyk1976 wrote:
    Nie wiem czy coś ci to pomoże ale znalazłem następujące chematy z czego jeden jest ze strony elektroda.pl
    Zastanowiłes się zanim te bzdury napisałeś? Fotodiodę chcesz podłączyć bezpośrednio pod 230V?
    seba9191
    Level 2  
    Właśnie dlatego proszę o pomoc. z napięciem można sobie poradzić stosując przekaźnik ale nie wiem jak je podłączyć żeby przewodziły lub blikowały sygnał.