Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wkrętarka BOSCH PSR 1440 - Jak przerobić wkretarkę BOSCH z 14,4 V na sieć 230 V?

elktrod 31 Jan 2016 06:33 3174 7
    elktrod
    Level 32  
    Czy da się przerobić wkrętarkę BOSCH PSR 1440, 14,4 V stałego aby była ona zasilana z sieci 230 V przemiennego i aby było jak najtaniej? Jeżeli się da tak zrobić, to pytam jak? Po prostu nie stać mnie na nowe akumulatory.
    Wkrętarka BOSCH PSR 1440 - Jak przerobić wkretarkę BOSCH z 14,4 V na sieć 230 V?
    _PREDATOR_

VIP Meritorious for electroda.pl
    WędkarzStoLica
    Level 31  
    Najtaniej to z części z domowych szpargałów. Z jakiegoś starego wzmacniacza można wydłubać transformator i diody, może być też zasilacz komputerowy - napięcie będzie trochę niższe, ale wkrętarka będzie działać.
    DJ ANNUS
    Level 31  
    Kolego kup zasilacz 12v 18A od laptopa dell lub podobne są bardzo profesjonalnie wykonane i w cenie złomu na aukcjach.
    elktrod
    Level 32  
    Doprecyzuję - bardziej chodziło mi o to, czy jest jakieś rozwiązanie bez transformatora i małe gabarytowo aby zmieścić do przestrzeni gdzie wkłada się akumulator?
    _PREDATOR_

VIP Meritorious for electroda.pl
    elktrod wrote:
    Doprecyzuję - bardziej chodziło mi o to, czy jest jakieś rozwiązanie bez transformatora i małe gabarytowo aby zmieścić do przestrzeni gdzie wkłada się akumulator?

Zapomnij!
    DJ ANNUS
    Level 31  
    elktrod wrote:
    czy jest jakieś rozwiązanie bez transformatora i małe gabarytowo aby zmieścić do przestrzeni gdzie wkłada się akumulator?

Kostka łączeniowa.......
    Akrzy74
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Temat wyczerpany.