Nic śmiesznego w tym nie ma bo teraz naprawdę trzeba się bać przed zakupem.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theremar19861986 wrote:Zastanawiam się nad sedanami Audi A4 B6 lub Peugeot 407
mar19861986 wrote:cena tych dwóch modeli jest zbliżona, mimo że Audi starsze
junkerp wrote:Zdecydowane Audi A4 będzie solidniejsze i mniej awaryjne. Lecz Peugeot na pewno oferuje większy komfort.
Zastanawiasz się nad dieslem, czy benzyną?
georgesgr wrote:...Jedyna rzecz, jaka Niemcy robia lepiej, to jakosc wykonczenia. ...
domex32 wrote:mar19861986 wrote:dlaczego benzyny w A4 to farsa ? chyba najmniej awaryjne
Sprawa jest prosta, silniki rzędu 1.8 czy 1.8 turbo, czy tez 2.0 są słabe do masy auta, a większy jest ekonomicznie nie opłacalny, co za tym idzie są mocno wyeksploatowane, pobierają duże ilości oleju, wyciągają się w nich łańcuszki rozrządu, uszkadzają elementy regulujące zmienna fazę rozrządu, a i same głowice 20 zaworowe hmm no i 15 tys na dobre audi, raczej nie, a francuza w tej cenie bez problemu, co by to nie było, i stosunkowo młodszy.
nodzy wrote:Mam od kilku lat Peugeota 407 2.0 HDI z 2006r. sporo tras robię i co dziwne ani razu nie zatrzymała mnie policja a jak miałem audi to dosyć często widziałem lizak. I nie chodzi mi o przekraczanie prędkości lub inne ot po prostu rutynowe kontrolę, coś w tym jest.
KapitanSTS wrote:junkerp wrote:Zdecydowane Audi A4 będzie solidniejsze i mniej awaryjne. Lecz Peugeot na pewno oferuje większy komfort.
Zastanawiasz się nad dieslem, czy benzyną?
Z tą awaryjnością jest różnie w przypadku A4 zwłaszcza w dieslach. Trzeba uważać na przekręty w samochodach Audi.
https://www.facebook.com/AUTA-oryginalny-przebieg-566924643399768/?fref=nf
Na tej stronie pokazane jest Audi A4 B6 ze Szwecji z przebiegiem ponad 400 tys km w 2012 roku. W Polsce już zgubiło w stosunku do 2012 roku ok 150-160 tys km, a nie wiadomo ile przez te 4 lata właściciel zrobił tym autkiem. Liczyć możemy że ok 20 tys km w rok, czyli 80 tys km dodatkowe. Wiec teoretycznie można uznać ze autko zgubiło ponad 200 tys km.
Kune wrote:Co to za herezja? 1.8T ma od 150koni co przy aucie które waży 1400 kg nie jest w cale złym wynikiem. Do tego ten silnik jest mega podatny na drobne dłubanki i 200 koni ma bez mrugnięcia okiem.
Kune wrote:
Na pewno ciężej będzie kupić audi, ze względu na jego popularność i ceny.
Quote:A audi na pewno będzie miało rzeczywisty przebieg 100tys. km?
Przy 407 musisz uważać na auta z Francji, już nie chodzi tu o uszkodzone auta, ale o ex taxi, które ludzie kupują, nie mając nawet pojęcia. Często to bardzo czyste i zadbane auta, ale przebiegi są kosmiczne.
Quote:A na czym ta jego "udaność" polega?
Benzyna to bdb wybór, nie wiem jak tu prezentuje się Peugeot, ale Audi ma super udany 1.8T.
Quote:
Dobrze gdybyś znalazł Quattro, ale w tym budżecie to raczej ciężki temat.
mar19861986 wrote:hehehehe, jeszcze troche i całkiem będę się bał coś kupić
Kune wrote:andrzej lukaszewicz napisał:
Czy taksówkarze we Francji jeżdżą wybitnie 407-kami z silnikami benzynowymi? Wątpie.
Gdzie doczytałeś się, że autor decyduje się wyłącznie na benzynę?
mar19861986 wrote:raczej benzyna (przy takich przebiegach aut uzywanych 150tys+) nie chce sie bawić w awarie diesla, turbosprężarki, filtry itp. - benzyna jest mniej awaryjna zdecydowanie
robokop wrote:
Kune napisał:
Na pewno ciężej będzie kupić audi, ze względu na jego popularność i ceny.
Raczej odwrotnie. Odbudowane z 2-3 róznych, albo z przebiegiem powyżej 0,5mln. km.
robokop wrote:Cytat:
Przy 407 musisz uważać na auta z Francji, już nie chodzi tu o uszkodzone auta, ale o ex taxi, które ludzie kupują, nie mając nawet pojęcia. Często to bardzo czyste i zadbane auta, ale przebiegi są kosmiczne.
A audi na pewno będzie miało rzeczywisty przebieg 100tys. km?
robokop wrote:Cytat:
Benzyna to bdb wybór, nie wiem jak tu prezentuje się Peugeot, ale Audi ma super udany 1.8T.
A na czym ta jego "udaność" polega?
robokop wrote:Pewnie, Quattro już na pewno będzie bezawaryjne. Człowieku, wiesz w ogóle o czym piszesz, że śmiesz doradzać? Prosta metoda - poszukaj sobie, i porównaj ilościowy stosunek tematów na tym forum, dotyczących aut VAG i PSA - zobaczysz których jest więcej.
robokop wrote:Wieczne usterki rozrządów, jak zostało wyżej napisane, układy elektryczne niestety zaczynające prześcigać w usterkach auta francuskie, no i clou - zawieszenie. Od momentu wprowadzenia do niego aluminium, auta nadają się do jeżdżenia w koło komina, po świeżym równym asfalcie. Francuzy, pomimo nadal takiej sobie elektryki
domex32 wrote:
Kune napisał:
Co to za herezja? 1.8T ma od 150koni co przy aucie które waży 1400 kg nie jest w cale złym wynikiem. Do tego ten silnik jest mega podatny na drobne dłubanki i 200 koni ma bez mrugnięcia okiem.
Jak widać, czytać potrafisz, ale z naprawą aut masz mało wspólnego, to co piszemy to fakt. O sprawach ekonomicznych też pisałem jak zdazyłeś zauważyć, a nie napisać.
mar19861986 wrote:to, ze sie przejade nie wiele mi pomoze, ogladalem peugeota, siedzialem w nim (troche nisko sie siedzi jak na moj wzrost 170cm), kryteria - awaryjnosc, aby przy kupnie za 15k nie wlozyc w niego kolejnych 10k
Kune wrote:Napewno nie najlepsze na rynku ale jeden lepszy z VAG o ile jest w mare nowy bo przy sporym przebiegu roznie bywa tym bardziej ze prawie kazdy kierowca katuje te silniki bo to przeciez Audi z kosmiczna moca1.8T (nonTFSI) to jedne z najlepszych jednostek benzynowych od VAG i chyba ogólnie na rynku.
sawage wrote:Kolego mar19861986 z tego co widzę to Ty już masz swój typ czytając Twoje posty, a pisząc na forum chcesz się upewnić tylko w swoim przekonaniu o niezawodnym Audi które istniało w latach 90.