Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

peugeot 206 1,4hdi 2005r - autko nie odpala - brak ciśnienia paliwa

jop 03 Feb 2016 18:41 2241 8
  • #1
    jop
    Level 9  
    witam,
    Oto taka przypadłość. Padł akumulator. Po naładowaniu już nie odpala.
    Sprawdziłem rozrząd, czujnik wałka rozrządu wymieniony, układ odpowietrzony.
    Podłączenie kompa wykrywa błąd P0341 który nie mogę skasować.
    Kręci rozrusznikiem, obroty pokazuje, synchronizacja wałków OK, ciśnienie na listwie 0bar.
    Pokazuje mi również w głównych informacjach cos takiego i nie wiem jak się do tego odnieść - sterownik zablokowany. oczekuje na odpowiedź BSI.
    proszę o poradę.
  • Helpful post
    #2
    nicram1941
    Level 17  
    Wszystko wskazuje na to, że immo się wysypało.
  • #3
    jop
    Level 9  
    czyli poszukać sprawnego Pomocnika i dać do zaprogramowania? Mogę się spodziewać jakichś niespodzianek? przykładowo konieczność wymiany podzespołów?
  • #4
    nicram1941
    Level 17  
    Powiedz czym diagnozujesz. Raczej PP powinno postawić to na nogi, mi ostatnio udało się zrobić to DEC-iem. Ale nie ma reguły, wszystko zależy jak bardzo BSI się rozjechało, możliwe że będzie konieczna wymiana.
  • #5
    jop
    Level 9  
    Diagnozuje softem Maxi ECU. Nie sądzę bym tym programem coś zdziałał.
    Oddam w dobre ręce :)
    Bardzo tobie dziękuję za pomoc. Napiszę jak się zakończył temat.
  • #6
    jop
    Level 9  
    winne było immo. Usunięcie rozwiązało wszystkie problemy.
  • #7
    User removed account
    User removed account  
  • #8
    jop
    Level 9  
    georgesgr
    takie życzenie klienta 'gdyż nie opłaca się naprawiać'
    zestaw rozruchowy chodzi po 300-500zł. usunięcie 400zł i jest spokój. Prawo rynku.
  • #9
    User removed account
    User removed account