Witam, telewizor Grundig 46VLE8160 WL, płyta 190R-5. Dioda mruga 1 raz krótko, raz dugo, przerwa, 6 razy krótko, siódmy długo i tak w kółko. Nie włącza podświetlenia. Przy przytrzymaniu P+ i włożeniu do prądu dioda świeci ciągle przez 10 sekund, również nie uruchamia podświetlenia, następnie mruga tak jak opisałem wyżej. Szukałem Firmware'u, niestety bezskutecznie. Szukając na forum znalazłem temat:
Link
W którym udało się uruchomić telewizor za pomocą aktualizacji. Oprogramowanie zostało znalezione na stronie producenta, jednak ja nie widzę tam żadnego oprogramowania do pobrania. Pytanie czy w podobny sposób dałoby się uratować i mój TV jeśli po triku z P+ nie przechodzi w tryb aktualizacji. Druga sprawa to czy posiada ktoś oprogramowanie pasujące do mojego modelu?
Link
W którym udało się uruchomić telewizor za pomocą aktualizacji. Oprogramowanie zostało znalezione na stronie producenta, jednak ja nie widzę tam żadnego oprogramowania do pobrania. Pytanie czy w podobny sposób dałoby się uratować i mój TV jeśli po triku z P+ nie przechodzi w tryb aktualizacji. Druga sprawa to czy posiada ktoś oprogramowanie pasujące do mojego modelu?