Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

toshiba nie raguje na panel sterowania i na pilota tv

kora1717 05 Feb 2016 19:54 8322 4
    kora1717
    Level 2  
    witam dostalem tv toshiba 40tl868 bez pilota po wlaczeniu do kontaktu palila sie zielona kontrolka z przodu nic nie dzialalo nie reagowaly przyciski ,wgralem nowy soft przez usb odpalil ale jest jeden problem na srodku ekranu jest info menue language nie moge nic przestawic pilotem ani przyciskami z boku dziala tylko wylanczanie z pilota i ,panela bocznego ,tiuner sat dziala obraz chodzi glos jest ale w tv nie mozna nic poustawiac co to moze byc .dodaje ze mam pilota uniwersalnego moze w tym jest problem
    krzysiozak
    Level 39  
    kora1717 wrote:
    Mam kłopot do stałem tv toshiba 40 tl868 nie odpala tylko świeciła zielona dioda z przodu nie działał na pilota ani na przyciski z panela .wiec wgrałem oprogramowanie prze..przez USB odpalił włącza się i wyłącza z pilota i z panela bocznego ale na resztę przycisków nie reaguje ani na pilocie na ekranie wyświetliło się menu Język ale nie można tego osunąć ani po przełączać by ustawić tv podłączyłem tuner sat i jest obraz i głos ale tv nie reaguje na pilota i na panel boczny proszę o i formacie aha i nie mam oryginalnego pilota może dlatego nie mogę nic przestawić w meni

Sprawdź pilota na innym telewizorze lub za pomocą telefonu komórkowego.
    Jesteś w posiadaniu instrukcji obsługi do niego?
    Ogniwo [bateria] w pilocie sprawna?
    kora1717
    Level 2  
    pilot sprawny dziala na tuner sat i jest ok pilotem moge wlanczac i wylanczac tv toshiba 40tl868

Dodano po 57 [sekundy]:

ale to pilot uniwersalny

Dodano po 3 [minuty]:

po wgranym sofcie odpalil sie chyba w tym trybie jak po zakupie wiec wszystko trzeba ustawic w menu ale nie raguje na nic menu language wyswiela caly czas
    krzysiozak
    Level 39  
    Pilot uniwersalny nie zawsze jest uniwersalny, umiesz w pilocie przełączać między telewizorem a innymi urządzeniami które są do niego podłączone.
    Kiedyś kupiłem pilota THOMSON miał być do TV i Magnetowidu co okazało się nie prawdą. Oryginalny aby uczynnić go do TV w pilocie trzeba było wcisnąć jednorazowo odpowiednią kombinację klawiszy w zależności od typu TV, 000 lub 001. Po ponownej wymianie baterii znowu trzeba programować na 000 lub 001. Szukaj w instrukcjach obsługi. Może jest podobna kombinacja.