Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Magnum Dxi 2012r eev. - Nie działa centralny zamek z pilota i kluczyka

klika60 06 Feb 2016 20:33 7443 10
    klika60
    Level 16  
    Witam stało się to nagle, nie działa centralny z pilota, gdy zamykam stronę kierowcy kluczykiem strona pasażera też się nie zamyka, dodam że wejście na kluczyk ma tylko strona kierowcy, pasażera już nie, nawet nie ma zamknięcia od środka czyli nie można ich zaryglować, producent nie przewidział chyba awarii układu. Zamykają się tylko drzwi kierowcy kluczykiem. Bezpieczniki sprawdzone, drugi pilot też nie działa gdzie znajduje się sterownik i jakie napięcia powinny na nim być. Ewentualnie jak zamknąć te drzwi od środka? Dziękuje za pomoc
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
    klika60
    Level 16  
    Dzięki wielkie a gdzie znajduje się ten sterownik?
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
    klika60
    Level 16  
    Znalazłem napięcia dochodzą sterownik wyjęty i jutro oddaje do naprawy
    klika60
    Level 16  
    Sterownik wrócił z naprawy i osoba która go sprawdzała powiedziała że jest sprawny i nic podejrzanego w nim nie znalazła. Podłączyłem i dalej nie działa dodam że siłownik lewych drzwi działa tylko w jedną stronę, rozebrałem go i czy wcisnę guzik na desce na otwieranie czy zamykanie silniczek kręci się w tą samą stronę więc w czym może być problem
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
    klika60
    Level 16  
    Też mi się tak wydaje. Jak rozmawiałem z gościem to mówił że pilot mu nie jest potrzebny ale dla pewności wysłałem mu dwa piloty. Sterownik wrócił i bez zmian, samochód stoi. Będę miał drugą taką samą jak wróci z trasy to przełożę po prostu. Mam jeszcze jedne pytanie jak dodać drugi pilot gdyż właśnie w drugiej mam tylko jeden, kupić używany?. Jak go zakodować?
  • Helpful post
    proton13
    Level 11  
    Nie wiem czy temat jest brozwiazany.Ja jeszcze bym sprawdzil wylacznik znajdujacy sie pod nawiewem powietrza na drzwi.Zdarzylo mi sie nieraz ze wlacznik ten byl uszkodzony i przez to centralny nie chodzi.Poza tym sprawdzam czesto silniczki w drzwiach i tez moze byc to powodem nie dzialania centrala.
    klika60
    Level 16  
    Problem rozwiązany, podmieniłem do innego auta tam też nie działał, dokładnie takie same objawy osoba która to sprawdzała widocznie się pomyliła, kupiony drugi sterownik z pilotami i wszystko działa
  • Helpful post
    MAN Electronics
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Zamykam temat.