Mam problem z wybraniem pralki ładowanej od góry w cenie do 1500 zł. Czytałem już wiele tematów na różnych forach i jak zawsze wymagania i opinie są przeróżne. W związku z tym nie wiem co wybrać, żeby być zadowolonym.
Do tej pory używana była pralka Electrolux EWT 1016. Jest używana już 9 lat. Po roku od zakupu wysiadł programator, który został wymieniony na gwarancji. Dwa lata temu wymieniono jedno łożysko. Teraz już chyba nie ma sensu w nią inwestować, bo zaczyna rdzewieć i jest strasznie głośna, a do tego zaczęło się z niej dymić podczas prania (konkretnie podczas odwirowania).
Nie wiem czy warto oszczędzać i kupić jakąś tanią pralkę typu:
Polar PTL1261D za około 1000 zł,
czy dołożyć do
Electrolux EWT1266ESW za około 1500 zł.
Co ważne zależy mi na łatwo wyjmowanym filtrze oraz zbiorniku na płyn i proszek w celu przepłukiwania co jakiś czas. Ważne jest również to, żeby był wyświetlacz informujący o czasie prania. Więcej bajerów nie jest potrzebne.
Jestem otwarty na propozycje innych modeli od różnych producentów.
PS. Chyba dobrze by było, gdyby pralka miała wymienne łożyska.
Do tej pory używana była pralka Electrolux EWT 1016. Jest używana już 9 lat. Po roku od zakupu wysiadł programator, który został wymieniony na gwarancji. Dwa lata temu wymieniono jedno łożysko. Teraz już chyba nie ma sensu w nią inwestować, bo zaczyna rdzewieć i jest strasznie głośna, a do tego zaczęło się z niej dymić podczas prania (konkretnie podczas odwirowania).
Nie wiem czy warto oszczędzać i kupić jakąś tanią pralkę typu:
Polar PTL1261D za około 1000 zł,
czy dołożyć do
Electrolux EWT1266ESW za około 1500 zł.
Co ważne zależy mi na łatwo wyjmowanym filtrze oraz zbiorniku na płyn i proszek w celu przepłukiwania co jakiś czas. Ważne jest również to, żeby był wyświetlacz informujący o czasie prania. Więcej bajerów nie jest potrzebne.
Jestem otwarty na propozycje innych modeli od różnych producentów.
PS. Chyba dobrze by było, gdyby pralka miała wymienne łożyska.