Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Hyundai H 100 2,5 D gotuje i wyrzuca płyn chłodniczy Dziwne

patryk123patryk1 14 Feb 2016 21:37 3033 3
    patryk123patryk1
    Level 8  
    Witam mam problem z hyundaiem 2.5 d a mianowicie gotuje i wyrzuca płyn uszczelkę pod głowicą wymieniłem planowanie oraz szczelność też była termostat wyciągnięty a płyn dalej gotuje temperaturę pokazuje normalnie w momencie wywalania wody zacząłem sprawdzać obieg i u góry gorący wąż a na dole zimny chłodnica też zimna ogrzewanie też zimne. wyciągnąłem pompę wody ale łopatki ma całe dziwna sprawa ponieważ nie idzie płyn do góry na nagrzewnice odpowietrzałem układ myślę że dobrze ale nie mam pojęcia bo jak nie ma termostatu to wystarczy wlać płyn i powinno samoczynnie być obieg tylko nagrzewnice odpowietrzyć. Może miał ktoś z was taki przypadek
    robert110780
    Level 1  
    Witam. Mam ten sam problem z H1 2.5 z 2008r. Wyrzuca płyn przez zbiorniczek. Dolny przewód chłodnicy i chłodnicy są zimne. Auto nie grzeje się. Wymieniłam uszczelkę, termostat, pompę wody,głowica sprawdzona, blok silnika jest cały. Udało się ustalić przyczynę, bo ja nie wiem już gdzie szukać.
    toku74
    Level 31  
    Czy w tych silnikach jest chłodnica EGR?
    mmariusz35
    Level 2  
    Witam miałem podobny problem w mazda 323f 1,8 benzyna też wywalało płyn też była sprawdzana głowica i wymieniana uszczelka a problem tkwił w uszkodzonym korku chłodnicy i samej chłodnicy-uszkodzona przylgnia korka który działa jak zawór zbyt wysokiego ciśnienia otwierał się po lekkim nagrzaniu silnika i wywalał płyn po wymianie korka i chłodnicy wszystko wróciło do normy