Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

VW Passat B3 Ciągle padająca cewka zapłonowa

miki040895 15 Feb 2016 20:02 1683 18
Wago
    miki040895
    Level 9  
    Witam
    Otóż mam problem z cewka zapłonowa w moim passacie gdyż często pada ,w 2015 roku wymieniałem 6 razy i dzisiaj znowu i pytanie do was w czym leży problem bo wątpię że cewki były wadliwe ?
    Proszę o pomoc!

Passat B3 2.0 z 1990 roku
  • Wago
    spinacz
    Level 41  
    Jeśli już to cewka a nie "cefka", masz instalacje gazową ? Może to być jej wina.
    miki040895
    Level 9  
    Po 1 niemam instalacji lpg n
    Po 2 kupuje oryginały po 160 zł a zamiennik kosztuje 100zł
    Dalej proszę o pomoc !
  • Wago
    ociz
    Moderator of Cars
    Z najtańszych to Magneti Marelli, około 200zł, jak na razie jakoś się trzyma. Z lepszych to jeszcze Beru, NGK. Chinole typu Topran, Janmor, Setech itp wytrzymują około 2 miesięcy, więc rachunek się zgadza.
    DJ ANNUS
    Level 31  
    Kolego kup przewody kopułkę i palec i świece do pełni szczęścia to cewka dłużej pojeździ.
    miki040895
    Level 9  
    Słuchajcie jeszcze pytanie moja cewka jest firmy temic germany ,jest to oryginał czy podróba?
    ociz
    Moderator of Cars
    Temic to oryginał, ale lepsze były Telefunken.
    miki040895
    Level 9  
    Witam ponownie ponieważ po 2 dniach dzisiaj rano znowu padła cefka, to nie wina cewek no bo owy oryginał chodził mi 2 dni ?
  • Helpful post
    DJ ANNUS
    Level 31  
    Kolego oddaj auto do elektryka, niech sprawdzi co się dzieje.
    robokop
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Pewnie moduł zasilanie cały czas dostaje, po wyłączeniu zapłonu. VW przy holowaniu tych wozów nakazywał zdejmować wtyczkę z aparat zapłonowego.
  • Helpful post
    carrot
    Moderator of Cars
    Albo brakuje kawałka rdzenia w kablu królewskim (wn łączącym cewkę z kopułką)
    miki040895
    Level 9  
    Autko pojechało do elektryka jak zrobi to wam napisze co było , PS Dziekuje wszystkim za zaangażowanie sie w temat i za pomoc.
    miki040895
    Level 9  
    Autko wróciło od elektryka powodem palenia się cewek był popękany przewód. ten do cewki do kopułki przez co iskra chulała pod maską , i do tego świece w stanie krytycznym.
    Dziękuje wszystkim za pomoc . temat uważam za zamknięty