Witam -, tak jak w tytule i dodam benzyna /lpg ,silnik po przebiegu około 20 tys km taki słupek kupiłem z anglika (nowa uszczelka głowicy, bo poobniżałem zawory pod gaz tzn. zrobiłem większe luzy)kadłub był bez pompy olejowej więc przełożyłem od starego silnika(pokrywa pompy z planowana na magnesówce ),wydawał mi sie taki mułowaty ten samochód.Pojechałem na komputer (kontrolka silnika się nie paliła)po jeździe testowej gość stwierdził że pompa olejowa daje za małe ciśnienie na koła rozrządu które za słabo pracują i silnik nie ma pełnej mocy oraz że w komputerze zainstalowany jest program ekonomiczny. Po tym z twierdzeniu dałem sobie spokój i jeździliśmy bo w sumie dużo nie palił gazu tylko muł .Przełom w tej sprawie nastąpił kiedy koledze złożyłem z dwóch silników jeden do takiej samej astry ten sam rok i ten sam silnik:tak samo rozrząd ustawiony , pompa oleju z podobnym przebiegiem ,tak samo zawory obniżone ,też program ekonomiczny ma w swoim komputerze.Przejechałem się po swojej robocie i aż mi ciary wyszły takiego miał kopa i odejście. Pojechaliśmy na komputer też wykazało że ciśnienie na pompie jest za niskie i program jest ekonomiczny więcej żadnych błędów wszystkie podzespoły parametry w normie.-----Może ktoś walczył z takim silnikiem mułowatym i podzieli się radom oraz efektami będę skory!