Masa jest na jednym z pinów więc dołączanie jej do obudowy nie jest konieczne, jednak przykręcenie regulatora do metalu zapewni mu lepsze chłodzenie i nie będzie "latał gdzie chce"...
Podłączyłem do regulatora: masę oraz + od akumulatora razem z plusem od stacyjki (zacisk 30). Odłączyłem od EWR kable od cewki ładowania (59a i 59b), jeden podłączyłem do masy (zmasowałem cewkę), a drugi podłączyłem do regulatora razem z zasilaniem stop (który też odłączyłem od EWR - 59ab).
Pozostawiłem jednak zasilanie stop podłączone do Segu (na schemacie 59a przy Elbie). Tzn. kabel zasilający od stopu jest podłączony do regulatora oraz do Segu.
Czy dobrze podłączyłem? Czy powinienem odłączyć kabel stop od Segu?
Podłączyłem nowy naładowany akumulator. Ładowanie na niskich obrotach wynosi do 14,55V. Jak dodałem gazu do ok połowy możliwych obrotów to napięcie ładowania wzrosło do 15V. Jak włączyłem kierunkowskazy na niskich obrotach to napięcie wahało się między 12,5 a 13,5V. Po wyłączeniu kierunków napięcie pozostało na ok. 13,5V, ale wystarczyło dodać trochę gazu i zaraz z powrotem na niskich było 14,55V.
Czy napięcie ładowania jest za duże bo coś źle podłączyłem, czy to wina regulatora?
Odłączyłem stop przy segu i wszystko działa. Wygląda na to że zasilanie stopu miałem podłączone 2 razy. Wystarczy zasilanie puszczone przez nowy regulator.