Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Astra H 1.7CDTI 2007 r. - Nie odpala - Błąd Przekaźnika Głównego

Artek_79 23 Feb 2016 08:28 2883 5
  • #1
    Artek_79
    Level 2  
    Witam
    Mam problem jak w temacie Astra H 1.7 CDTI z 2007 r., opelek nie odpala tzn. kiedy chce to odpala a kiedy nie chce to nie odpala. Po podłączeniu pod OpComa wywala błąd "Przekaźnika głównego". Jak przyjdzie jej ochota i odpala to nie pokazuje żadnych błędów. Nadmieniam że podczas jazdy potrafi zgasnąć i z godzina odpoczynku (oczywiście niekiedy i 2 dni musi postać).
    Był w niej alarm ale już go usunąłem, cały czas jeżdżą 2 kluczyki (ze względu na imo).
    Jedyny stały błąd w niej to błąd grzania żarówek (muszę zobaczyć która świeca walnięta) lecz to nie powinno rzutować na takie objawy.
    Proszę o pomoc ponieważ kończą mi się koncepcje i do wycięcia imo zostało mi już niewiele.
  • #2
    piotrekwoj1
    Level 39  
    Sprawdzałeś to co pokazuje błąd?
  • #3
    Artek_79
    Level 2  
    Właśnie nie wiem dokładnie który to ten "przekaźnik główny" ???.
  • #5
    Artek_79
    Level 2  
    Zamieniłem K14 z K9 miejscami bo są takie same. Myślę że "przekaźnik główny" - to chodzi o "zacisk "15" (zasilanie po włączeniu zapłonu)". Zobaczymy bo wczoraj odpalała a zobaczymy dziś.
  • #6
    Artek_79
    Level 2  
    Zamknę stary temat. Błąd ten oznaczał zielone (zgniłe) ścieżki w komputerze silnika. Wiadomo Astra H - komputer silnika pod nadkolem. Wystarczyło polutować nowe połączenia i wszystko OK.