Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dlaczego Philips Streamium WAC700 nie załącza się i jak to naprawić?

23 Feb 2016 11:25 711 5
  • Level 2  
    witam posiadam tego pilipsa ale za bardzo nie dziala tylko zalancza sie i caly czas kaze czekac na zaladowanie sie co moze byc za przyczyna dziekuje pozdrawiam
  • Level 16  
    Witam! Poradziłeś sobie z tym problemem? Ja mam MCI8080 i po uruchomieniu wiesza się. Nie mam do niego dysku, który jest podłączany na zewnątrz. Podejrzewam, że na nim pewnie są jakieś pliki systemowe. Może u Ciebie też jest problem z dyskiem.
    Czy ktoś może wie, czy urządzenie będzie chodziło bez dysku, a jeżeli nie to jak stworzyć taki dysk? Z tego co widzę na innych portalach to ma on strukturę linuksową.

    Z góry dziękuję za pomoc.
    Pozdrawiam!

    Ok. Sprawa rozwiązana. MCI8080 może działać bez dysku. Uruchomiony i sprawny.
  • Level 2  
    jakos nie poradzilem sobie z tym problemem fajnie ze ty dales rade chyba bedzie trzeba dac sprzet do specjalisty
  • Level 16  
    A próbowałeś go przywrócić do ustawień fabrycznych?
  • Level 17  
    Jeżeli wieża nie , może załadować systemu powinien pomóc reset epromu. Klawisz OK razem z Vol+ , teraz włącz sieć. Strzałkami przewijasz do funkcji reset eprom , potwierdzasz klawiszem OK .
  • Level 16  
    Cześć Nikifor123 .
    Powiedz mi, czy miałeś może do czynienia z NP3700? Wiesz jak tam zrobić reset epromu lub wejść w menu serwisowe? Płyta główna jest praktycznie taka sama jak w MCI8080 tylko inaczej rozwiązane zasilanie z uwagi na okrojenie mocy sprzętu i wyrzucenie zasilacza na zewnętrzny. W 8080 wchodzi się poprzez OK, ale w tym modelu wchodzi mi jedynie w ekran testowy wyświetlacza.

    Pozdrawiam!