Witam,piszę w sprawie telefonu HTD Desire 816,otóż kupiłem go ostatnio w dość przystępnej cenie (450zł) telefon sprawny w ładnym stanie,pudełko i akcesoria są,minusem jest to że telefon podobno jest na gwarancji do sierpnia w T-mobile ale nie ma żadnej karty gwarancyjnej ani faktury (sprzedający powiedział że dośle pocztą a jest z mojego miasta) no i teraz pojawia się mój problem,wczoraj rozmawiałem z kolegą który pracuje w sklepie z telefonami i akcesoriami gsm i powiedział mi że mogłem trafić na chińską podróbkę których jest podobno pełno,powiedział żebym sprawdził czy przy włączaniu telefonu pojawia się ekran T-mobile bo jeśli nie to telefon nie jest z salonu T-mobile no i niestety tak jest że takiego ekranu nie ma ale z tego co czytałem w internecie i na innych aukcjach poprostu może pochodzić z serii w których nie było firmowego brandu.
Ale do sedna,otóż w jaki inny sposób mogę sprawdzić czy ten telefon nie jest chińską podróbką? Bo jeśli nie daj Boże się tak okaże to ehh..
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Ale do sedna,otóż w jaki inny sposób mogę sprawdzić czy ten telefon nie jest chińską podróbką? Bo jeśli nie daj Boże się tak okaże to ehh..
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.