Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes Sprinter 208 2.3d

Michal willowe 28 Feb 2016 08:13 3030 8
  • #1
    Michal willowe
    Level 2  
    Witam!Proszę o pomoc, od niedawna jestem użytkownikiem sprintera 208 2.3d, i mam problem z podłączeniem wężyków od podciśnienia (auto nie gaśnie z kluczyka )i czy złe podłączenie tych wężyków może być przyczyną tego że silnik ma za niskie obroty!? :D Dziękuje za pomoc pozdrawiam.
  • Helpful post
    #2
    szymon198312
    Level 30  
    Przedmuchaj przewody i sprawdź czy nie są odpiete przy regulacji poziomu reflektorów. Tam najczęściej jest przyczyna lub sam syf który zatyka przewody. Pod maską przy ścianie grodziowej na gorze jest trójnik. Przeczyść i sprawdź wszystkie połączenia
  • #3
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    szymon198312 wrote:
    Przedmuchaj przewody
    Nie radzę, nie dysponując wiedzą gdzie są zaworki i membrany. Gdzieś wklejałem schemat podciśnień dla tego silnika, chyba w temacie Vito, będzie analogiczny i tutaj. Na początek sprawdź sam gaszak na pompie, to najczęstsza przyczyna braku gaszenia auta.
  • #4
    szymon198312
    Level 30  
    Mam na myśli odpiete przewody przedmuchac
  • #5
    luk4005
    Level 13  
    Ewentualnie słyszałem o patencie dorabiania linki do gaszenia, która porusza gaszak na pompie. ale to już chyba ostateczne rozwiązanie.
    Moderated By Pawel wawa:

    Ewentualnie ostrzeżenie za pisanie bzdur! 3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika.

  • #6
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    szymon198312 wrote:
    Mam na myśli odpiete przewody przedmuchac
    To krzywdy nie zrobi, chociaż ja się nie spotkałem z niedrożnymi przewodami od podciśnienia.
  • #7
    Michal willowe
    Level 2  
    Witam!podłączyłem dzisiaj lampy przednie oraz wężyki podciśnienia i pomogło!hula jak trzeba!tylko chyba ma troszkę za niskie obroty!ale może sobie jakoś z tym poradzę!Dzieki bardzo za pomoc! :D p.s może ktoś się orientuje gdzie w ok.50 km od Krk. jest jakiś szrocik z dostawczakami??? ( Sprinter ) Pozdrawiam!!! :D
  • #8
    Michal willowe
    Level 2  
    Witam!mam kolejny problem z moim Sprinterem!po remoncie silnika głowica, zawory, wtryski,...itp,na zimnym silniku odpala ale po chwili gaśnie, później jest juz OK!i chyba ma troszke za niskie obroty!co robić!?!z góry dziekuje za pomoc! :D
  • #9
    szymon198312
    Level 30  
    W pierwszej kolejności sprawdził bym ustawienie pompy jeśli był rozrzad ruszany