Witam,
Posiadam cyfrowy polsat w domu. Antena typowa parabola(65 cm) + tuner cyfrowego polsatu HD6000. Chciałbym odbierać kanały również z Astry. Pierwszy raz robię coś tego typu, także proszę o wyrozumiałość
Na początku chciałbym się dowiedzieć czy na tym tunerze będzie to działało, oraz czy tak mała czasza pozwoli mi na stosunkowo dobry odbiór(dodam, że mieszkam w południowej części Polski). Następnie lepiej zdecydować się na "gotowy zestaw"(np. monoblock inverto pro) i w teorii niczym się nie martwić, czy standardowo dokupić jeden konwerter + przełącznik DiSEqC? Zakładając, że instalacja pójdzie gładko i po mojej myśli, to jak odbierać kanały? Rozumiem, że w dekoderze ustawiam sobie DiSEqC i wówczas poza kanałami z cyfrowego polsatu, na kolejnych pozycjach odbieram kanały z Astry? Czy trzeba coś przełączać i alternatywnie oglądać HotBird, bądź Astrę?
Wiem, że jest dużo podobnych tematów, aczkolwiek nie znalazł żadnego, który pozwoliłby mi odpowiedzieć na wszystkie nurtujące mnie pytania.
Proszę o pomoc
Posiadam cyfrowy polsat w domu. Antena typowa parabola(65 cm) + tuner cyfrowego polsatu HD6000. Chciałbym odbierać kanały również z Astry. Pierwszy raz robię coś tego typu, także proszę o wyrozumiałość

Wiem, że jest dużo podobnych tematów, aczkolwiek nie znalazł żadnego, który pozwoliłby mi odpowiedzieć na wszystkie nurtujące mnie pytania.
Proszę o pomoc