Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Centralny w Daewoo Nexia

argi6 21 Jun 2005 20:03 1760 5
Relpol
    argi6
    Level 11  
    W związku z tym, że chciałbym zainstalować zamek centralny w Daewoo Nexia mam kilka pytań:
    1. Czy w tych samochodach instalowano fabrycznie autoalarmy? Jeżeli tak, to w którym miejscu go szukać i jaki jest model tego alarmu?
    2. W bagażniku mam zamontowany siłownik otwierany za pomocą pilota. Czy ten siłownik też jest zainstalowany fabrycznie?
  • Relpol
  • Helpful post
    Tomek665
    Level 28  
    Mogą być różne typy tego nikt nie zgadnie. Jeżeli masz pilota i siłownik w klapie i to działa, to może masz i alarm i c-zamek tylko coś nie działa ??Odnajdziesz alarm pewnie gdzieś pod deską rozdz.na słuch bo odezwą się w nim przekaźniki po naciśnięciu pilota.
  • Relpol
  • Helpful post
    balcer69
    Level 13  
    siłownik w klapie jest montowany fabrycznie a do otwierania go masz przycisk na desce rozdzielczej - jest to rozwiązanie standardowe.
    co do alarmu to z fabrycznym się nie spotkałem a pracuję w serwisie daewoo ale nie widzę przeszkód aby sobie jakiś zamontować
    argi6
    Level 11  
    Gdzie mogę szukać przewodów, do których mógłbym podłączyć centralkę (gdzie szukać "+", "masy" itd.)? Nie chciałbym "wybebeszyć" wszystkich przewodów z braku wiedzy.
    Tomek665
    Level 28  
    z twoich pytań wynika że powinieneś iść do kogoś kto się coś zna. Trudno tłumaczyć gdzie szukać masy w aucie itp.
    argi6
    Level 11  
    Z tą masą to może przesadziłem. Poza tym zaopatrzyłem się wreszcie w miernik i z jego pomocą sobie poradziłem.

Temat uważam za zamknięty :)