Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat seicento 1.1 spi rok 2000 regulacja świateł

16082956 28 Feb 2016 19:55 2874 4
    16082956
    Level 11  
    Witam
    Ostatnio wymieniłem przednią lewą lampę od mojego Seicento ,która pochodzi od 900 i moje pytanie jest takie czy regulacja świateł będzie działać, silniczki zamieniłem i nie działa (w moim jest silniczek elektryczny) ?
    I moje drugie pytanko to jest takie co zrobić bo po wymianie reflektora duza część światła pada na ulicę w odróżnieniu do drugiego ktory dalej swieci, co może byc przyczyną? Czy da się to jakoś rozwiązać?
    wojtek1234321
    Level 35  
    16082956 wrote:
    Czy da się to jakoś rozwiązać?

Reflektor nie "wyskoczył z tych koszyczków w środku i nie lata luźno?
    W Seicento to częsty przypadek, te koszyczki trzymające odblask to są troszeczkę "liche"...
    jawiczka
    Level 28  
    Jeśli lampa którą kupiłeś pochodzi od auta z hydrauliczną regulacja, a 900 setki większość takie miały, to w lampie jest taki biały plastikowy trzpień, który powoduje że lustro jest skierowane w dół i światło pada odrazu przed samochodem, trzeba "wydłubać" ten trzpień z gniazda regulacyjnego, porównaj starą lampę z nową to wszystko się rozjaśni.
    16082956
    Level 11  
    wojtek1234321 wrote:
    16082956 wrote:
    Czy da się to jakoś rozwiązać?

Reflektor nie "wyskoczył z tych koszyczków w środku i nie lata luźno?
    W Seicento to częsty przypadek, te koszyczki trzymające odblask to są troszeczkę "liche"...

To fakt jak montowalem to lata luźno, a czy to jest przyczyną?
    jawiczka
    Level 28  
    Jeśli lustro jest oberwane z plastikowych zaczepów, to oczywiście ze to może być przyczyna, ale kupując drugi reflektor, myśle że to sprawdziłeś??