Witam problem polega na tym że podczas jazdy ok 3000 obr. zapala się kontrolka serwisowa i samochód przechodzi w tryb awaryjny.Tester pokazuje dwa błędy P1191 Ciśnienie rail Nieprawdopodobny, P1093 Paliwowy obieg niskiego ciśnienia zakłócenia działania.Może ktoś miał podobny problem z góry dzięki za odp.Pozdrawiam
Zastanawia mnie to że jak samochód stoi to wkręca się bez problemu do 5000 tys. tylko podczas jazdy wchodzi w ten tryb. I jeszcze jedno jakie ciśnienie powinna podawać pompka wstępna?
Zastanawia mnie to że jak samochód stoi to wkręca się bez problemu do 5000 tys. tylko podczas jazdy wchodzi w ten tryb. I jeszcze jedno jakie ciśnienie powinna podawać pompka wstępna?
Pod obciążeniem silnik potrzebuje więcej paliwa, nie ?
Nie zastanawiaj się na tym etapie tylko sprawdź ten filtr paliwa. Ps. dodawanie gazu na biegu jałowym względem jazdy ma się tak jakbyś jechał ciągnikiem z pustą naczepą a ciągnikiem załadowanym 20 tonami płynu do spryskiwaczy. Czyli minimalne obciążenie masą bezwładnościową elementów silnika przeciw masie którą ma ciągnąć. To tak jakbyś miał 2 tony węgla przeładować bez śniadania i bez picia wody lub ze śniadaniem i z piciem wody mam nadzieje że wytłumaczyłem