Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Clipper - Funkcja CURDRIVE

05 Mar 2016 01:06 636 3
  • Level 22  
    Witam,

    Podobno w wersji 5.3 jest ta funkcja wbudowana lecz u mnie ona nie działa.
    Czy jest do niej dodatkowa biblioteka dedykowana przez producenta.
    Nie chodzi mi o funkcje , którą można sobie dorobić w asemblerze.

    Pozdrawiam :)
  • Level 22  
    Dla poszukiwaczy bibliotek :
    Nie ma czegoś takiego jak CURDRIVE w 5.3b.
    Także trzeba szukać w bibliotekach innych producentów , ewentualnie można próbować wykonać coś takiego w Clipperze lub w asm .

    Pozdrawiam
  • Moderator of Programming
    Odblokowano na prośbę autora.
  • Level 22  
    Można też użyć
    ?
    ? 'Litera dysku jest '+diskname()+':'
    ?
    RETURN
    
    Działa w 5.3 na pewno a czy w starszych to nie wiem.

    Temat rozwiązany.


    Pozdrawiam