Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Windows 10 - nie mozna zmienic jezyka

Rafal328 06 Mar 2016 12:53 27261 11
    Rafal328
    Level 12  
    Witam.

Mam problem ze zmianą języka w Windows 10. Chcę zmienić język z angielskiego na polski. Pakiet językowy zostaje pobrany, później następuje instalacja, lecz pasek postępu nie dochodzi do końca. Pojawia się przycisk do pobrania pakietu od nowa, czyli pakiet się nie instaluje. Pomoże ktoś zlokalizować przyczynę takiego zachowania? Z góry wielkie dzięki.
    Pozdrawiam
    moryson
    Level 11  
    Spróbuj uruchomić instalacje w trybie awaryjnym, podaj specyfikacje komputera
    Rafal328
    Level 12  
    Jest to laptop, Acer Aspire F5-571-50S0
    moryson
    Level 11  
    Spróbuj zainstalować w trybie awaryjnym, ewentualnie pobierz pakiet raz jeszcze.
    Rafal328
    Level 12  
    W trybie awaryjnym nie ładują się sterowniki do wi-fi pomimo uruchomienia go z obsługą sieci. Nie mam kabla ethernet niestety. Pobierałem pakiet parę razy, można to robić w nieskończoność a i tak się nie zainstaluje. Nie da się pobrać pakietu w inny sposób?
    Rafal328
    Level 12  
    Nie ma mozliwosci pobrania pakietow ze strony MS, bynajmniej nie widze nigdzie zadnego odnosnika do pobrania
    Rafal328
    Level 12  
    Dzieki, a w jaki sposob to zainstalowac? Jest to plik cabinet, zawiera duzo roznych plikow i folderow, gdzie je skopiowac?

podczas instalacji z panelu sterowania w dzienniku zdarzen jest opis bledu
    "Installation Failure: Windows failed to install the following update with error 0x80246007: Polish Language Pack - Windows Technical Preview for x64-based Systems - (KB3146014) [pl-PL_LP]."
    Rafal328
    Level 12  
    Przepraszam, ale nie zauwazylem. Przy wyborze pliku z pakietem w programie pojawia sie komunikat bledu mowiacy o niemozliwosci instalacji na tym systemie. Odnosnie bledu z windows update mam wlaczone te 2 uslugi
    pablo.m
    Level 9  
    może temat stary...
    ale mnie pomogła aktualizacja Win10 do najnowaszej dostępnej wersji i jezyk polski instaluje się bez problemów