Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes Benz w201 190E 1.8 Benzyna odpala i gaśnie

Mercedes190E 06 Mar 2016 16:17 2409 4
    Mercedes190E
    Level 2  
    Witam,
    Mam problem z Mercedes 190E 1.8 Benzyna rok produkcji 1991.
    Problem polega na tym, że nie można go odpalić tzn. odpala i gaśnie.
    Przy trzymaniu gazu na maksa odpala na wysokich obrotach i chodzi, jeżeli puszczam gaz to gaśnie i po tym już nie da się go odpalić przez dłuższy czas.
    Sprawdzane było czy pompka daje paliwo i paliwo dochodzi, iskra jest.
    Były wymieniane świece i kable od świec.
    Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję :)
    thumbs
    Level 14  
    otwierasz maskę i po prawej stronie od pasażera na podszybiu jest plastikowa osłona styczników musisz ją wyciągnąc i po spodem jest stycznik który oryginalnie jest zamontowany bodajże do góry nogami. obejżyj go dokładnie bo może uległ korozji albo zaśniedziały styki.
    ghrki
    Level 17  
    Odkrec filtr powietrza i sprawdz czy przepustnica sie nie zablokowala(ten okragly dekielek) powinien lekko sie uchylac. Bo objaw o ktorym piszesz to zalewanie, masz niewlasciwy sklad mieszanki-za malo powietrza
    Mercedes190E
    Level 2  
    Gdzie dokładnie jest ta osłonka sprawdzałem z tego co widziałem to nie są zaśniedziałe. Chyba, że to nie to miejsce. To jest gdzieś tutaj dołączam zdjecie.
    Mercedes190E
    Level 2  
    ghrki wrote:
    Odkrec filtr powietrza i sprawdz czy przepustnica sie nie zablokowala(ten okragly dekielek) powinien lekko sie uchylac. Bo objaw o ktorym piszesz to zalewanie, masz niewlasciwy sklad mieszanki-za malo powietrza

To już sprawdzałem wszystko jest ok.