Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Chevrolet Spark - Wymiana żarówek pozycyjnych

mariuszhutyra 09 Mar 2016 16:06 6930 5
    mariuszhutyra
    Level 9  
    Kto wie jak wymienić żarówki pozycyjne w Sparku? Odczepiłem gumową osłonę reflektora, odłączyłem wtyczkę od H4 i wyjąłem H4 żeby zrobić więcej miejsca. Oprawka żarówki pozycyjnej jest dostępna, nawet mogę nią okręcać w obie strony, niestety jednak nie chce wyjść. Szukałem nawet jakiejś zapadki czy coś w tym stylu, ale niestety bez rezultatu.
    piotrek22101
    Level 39  
    Powinna być na zatrzaski,dobrze złapać i wyciągnąć.
    mariuszhutyra
    Level 9  
    Kręciłem tą oprawką w obie strony o 360 stopni przy jednoczesnym wyciąganiu jej i nic to nie dało. Problem polega na tym, że nie można tam wejść nawet z żadnymi kleszczami żeby użyć większej siły. Producenci niektórych samochodów chyba specjalnie umieszczają żarówki w takich miejscach w którym wymiana wymusza na klientach wycieczkę na serwis. Żarówka kosztuje 1zł, a wymiana pewnie 50zł.
    piotrek22101
    Level 39  
    Są auta w których trzeba albo nadkole ściągać albo zderzak a nawet lampę wyciągać.
    w Aveo trzeba coś wcisnąć w oprawce,może w tym też.
    BB_King
    Level 10  
    mariuszhutyra wrote:
    Kręciłem tą oprawką w obie strony o 360 stopni przy jednoczesnym wyciąganiu jej i nic to nie dało. Problem polega na tym, że nie można tam wejść nawet z żadnymi kleszczami żeby użyć większej siły. Producenci niektórych samochodów chyba specjalnie umieszczają żarówki w takich miejscach w którym wymiana wymusza na klientach wycieczkę na serwis. Żarówka kosztuje 1zł, a wymiana pewnie 50zł.

Dzisiaj mi się przepaliła. Jak trzeba wymienić?
    mariuszhutyra
    Level 9  
    Trzeba mocno złapać dwoma palcami (bo więcej tam nie wejdzie) przekręcić o 90 stopni i pociągnąć.