Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak internetu ASUS RT-N51U + modem HUAWEI E3372 od Cyfrowego Polsatu

kodex196 09 Mar 2016 21:01 1908 2
  • #1 09 Mar 2016 21:01
    kodex196
    Poziom 2  

    Witam

    Posiadam modem LTE od Cyfrowego Polsatu HUAWEI E3372 oraz router ASUS RT-AC51U. Po konfiguracji routera niby wszystko jest ok. W ustawieniach routera pisze: "Internet status: Połączono", ale po próbie wejścia na dowolną stronę www wyświetla komunikat, że brak połączenia internetowego. Na modemie od CP zauważyłem, że mruga niebiesko-zielona dioda co oznacza, że jest się zalogowanym do sieci LTE, ale nie ma połączenia.
    Czytałem, że niby producent routera nie ma wsparcia dla tego modemu, lecz mnóstwo użytkowników pisało, że im działa wszystko prawidłowo z tym samym sprzętem (tylko różni operatorzy internetu). Na routerze jest zainstalowany najnowszy firmware.

    Moje pytanie jest takie: co trzeba zrobić aby było połączenie Internetowe?

    0 2
  • #2 10 Mar 2016 08:32
    sosarek

    Poziom 43  

    Po podłączeniu modemu do komputera działa prawidłowo?

    0
  • #3 10 Mar 2016 15:18
    kodex196
    Poziom 2  

    Po podłączeniu modemu do komputera działa prawidłowo, oraz po podłączeniu do routera d-link dwr-116, też działa prawidłowo.


    Edit:
    Po podłączeniu modemu do komputera skopiowałem adres ip do modemu. Po podłączeniu modemu do ASUSA i wejściu pod adres ip mam możliwość ręcznego uruchomienia połączenia. Więc udało mi się rozwiązać jeden problem, a pojawił się nowy. Po każdym ponownym uruchomieniu routera muszę wchodzić w ustawienia modemu i ręcznie uruchamiać połączenie. Więc moje pytanie jest takie: czy da się jakoś to obejść, żeby przy ponownym uruchomieniu routera modem był automatycznie połączony?

    0
  Szukaj w 5mln produktów