Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota Corolla 99r - jak odlaczyc calkowicie alarm

Kuba04051 12 Mar 2016 17:34 5427 25
    spinacz
    Level 41  
    No i z czym masz kolego problem ??
    Auto odpala przy odpiętej puszce alarmu ?
    Centralny zamek działa ?
    spinacz
    Level 41  
    A jakie są objawy na podłączonej puszcze alarmu ?
    spinacz
    Level 41  
    No to trzeba było napisać że masz dołożony immo z pastylką którą przytykasz i dopiero potem możesz odpalić auto tak ?
    spinacz
    Level 41  
    Masz tą pastylkę ? Po dotknięciu dioda gaśnie ? Pisałeś coś o pilocie.
    spinacz
    Level 41  
    Kolego piloty masz od centralnego zamka tak ?
    Działą otwieranie i zamykanie z pilota ?
    Brak reakcji na obie pastylki ?
    spinacz
    Level 41  
    Do sprawdzenia wszystkie bezpieczniki to podstawa, centralny z kluczyka działa?
    Poszukaj puszki do której idzie przewód od tego czytnika pastylek.
    spinacz
    Level 41  
    Kolego no bez przesady skąd mam wiedzieć co to za puszka, oczekujesz że ktoś to naprawi za ciebie przez internet ?
    spinacz
    Level 41  
    Wszystko się da tylko trzeba wiedzieć co to za immobilizer a nie alarm.
    Kwestia centralnego zamka może być inną sprawą.
    Nie napisałeś nawet w jakich okolicznościach powstał problem i czy oba systemy padły naraz tzn centralny i pastylki.
    spinacz
    Level 41  
    Martwi mnie to że po odłączeniu puszki alarmu dalej migają kierunki, podejrzewam że samemu nie dasz rady tego się pozbyć. Otwórz puszkę alarmu.
    spinacz
    Level 41  
    Kolego nie dasz rady samemu tego zrobić, trzeba sprawdzić czy ta puszka faktycznie to ten dołożony immo, najprawdopodobniej te dwie czarne kostki uniemożliwiają Ci odpalenie auta.
    Czy ta mała puszka z czerwonym i białym przewodem jest podłączona do tek którą rozebrałeś ? Wrzuć foto pilotów.
    spinacz
    Level 41  
    Kolego na odległość nie da się pomóc chyba że ktoś jednoznacznie zidentyfikuje twój alarm.
    Jeśli umiesz zidentyfikować obwody które idą do przekaźników w puszcze alarmu to możesz je połączyć, i auto pewnie odpali, jeśli nie to oddaj auto do warsztatu bo samemu możesz jeszcze bardziej pogorszyć sytuację. Jednak wydaje mi się że od tego czujnika pastylek przewody idą do innej puszki ale mogę się mylić.
    A gdy masz odłączoną puszkę alarmu to dioda w czytniku się świeci ?
    Awaryjne na pewno migają jak odłączona jest puszka alarmu ?
    spinacz
    Level 41  
    No to przewody z tego czytnika nie idą do tej puszki ! Tak jak sądziłem że śledzisz przewody. Trzeba odszukać puszkę która cyka w rytm kierunkowskazów i do nie będą szły przewody od tego czytnika pastylek, i to na 99,9% ona blokuje odpalenie auta.