Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Fiat Seicento 1.1 - przerywa na lpg

micol4 13 Mar 2016 17:39 1044 5
  • #1 13 Mar 2016 17:39
    micol4
    Poziom 2  

    witam wszystkich mam seicento 1,1 zasilane lpg mam problem tylko ze przy ciepłym silniku czasem przy jeżdzie zaczyna mocno szarpac silnikiem i nie mam pojęcia co to może być, na bęzynie jest ok ale przy odpaleniu na benie nim trzęsie i pracuje nierówno przez ok 10 sek pózniej wchodzi na normalne obroty kable i świece wymienione

    gdyby ktoś wiedział co może być przyczyną prosze o rade

    0 5
  • #2 15 Mar 2016 09:38
    czarnyblack
    Poziom 15  

    Tak enigmatycznie napisałeś, że pewnie nikt Ci nic tutaj nie pomoże. Napisz jakie podzespoły.

    0
  • #3 15 Mar 2016 14:11
    micol4
    Poziom 2  

    Poprostu na cieplym silniku przerywa na gazie przy zmianie biegów cicho prycha

    0
  • #4 15 Mar 2016 21:37
    bohun2006
    Poziom 14  

    Daj coś więcej
    -Jaka instalacja
    -czy przy szarpaniu gaśnie kontrolka od gazu
    -przy odpaleniu na benie nim trzęsie-chodzi o benzynę? :?:
    -hmm,chcesz pomocy to się otwórz,tutaj jasnowidzów malutko i ciężko zapracowani
    Warunek konieczny do jeżdżenia na gazie -auto musi jeżdzić na benzynie-
    aha telefon do wróżki na necie można znależc :D

    0
  • #5 16 Mar 2016 23:16
    micol4
    Poziom 2  

    nie wiem jaka instalacja nie nie gaśnie kontrolka gazu. Tak chodzi o benzynę na zimnym silniku na lpg jest ok w momęcie jak się bardziej rozgrzeje zaczyna szarpać podczas zmiany biegów tak jak by się przyduszał chyba że jest żyłowany na biegach to nie przydusza go nie wiem gdzie szukać problemu czy to coś z gazem czy gdzie indziej??? pozdrawiam

    0
  • #6 17 Mar 2016 04:37
    bohun2006
    Poziom 14  

    A więc tak-
    szarpie tylko na benzynie -tzn,że nie układ zapłonowy
    po rozgrzaniu,-błąd zasilania paliwem regulowany od sondy
    tylko przy niskich obrotach-więc prawdopodobnie zbyt bogata mieszanka
    Sugestia-odepnij wtyczke od sondy lambda i spróbuj przejechać się kawałek
    Jezeli nie pomoże-zrób to samo z wtyczką od TPSu.
    Komputer ma złe odczyty któregoś parametru,bez kompa to trochę po omacku,idealnie podpiąć diagnozę i przejechać się ,wtedy łatwo wyłapiesz co się dzieje faktycznie.

    Dodano po 1 [minuty]:

    No i jeszcze BAAAAARDZO duża prośba kolego,stosuj znaki przestankowe,bo czytając twoje wypowiedzi troche się zaczynam gubić :|

    0